Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Ξένη Δημητρίου / Δεν έχω κομματική ταυτότητα, έχω θυσιαστεί για τη Δικαιοσύνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξένη Δημητρίου / Δεν έχω κομματική ταυτότητα, έχω θυσιαστεί για τη Δικαιοσύνη

ΞΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
(EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

H πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου με το δεύτερο μέρος της κατάθεσης της έκλεισε τον κύκλο των μαρτύρων κατηγορητηρίου στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως κατέθεσε η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, «ουδέποτε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παρενέβη στο έργο της». Η ίδια σημείωσε πως ούτε οι συνάδελφοί της Ελένη Ράικου και  Παναγιώτης Αθανασίου της είχαν μιλήσει για οποιαδήποτε παρέμβαση στο έργο τους εκ μέρους του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ αναφερόμενη στην παραίτηση της Ελένης Ράικου από επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς τόνισε: «Εάν οι δικαστές φοβούνται τότε να κάνουν άλλη δουλειά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την κομματική ταυτότητα που της είχε αποδώσει η Ελένη Ράικου , η Ξένη Δημητρίου απάντησε:

«Όχι μόνο δεν έχω κομματική ταυτότητα, αλλά δε με χωράει κανένα κόμμα, είμαι ένα ελεύθερο άτομο που έχω θυσιαστεί για τη Δικαιοσύνη. Αν επιλέχθηκα από την τότε κυβέρνηση είναι ίσως γιατί το έργο μου και τις δράσεις μου στις φυλακές, στο ΚΕΘΕΑ, και με τα ανήλικα, τις γνώριζε ο τότε υπουργός. Γιατί ο κ. Παρασκευόπουλος ήταν και αυτός καθηγητής και ήξερε. Αν είπε τέτοιο πράγμα η κ. Ράϊκου, τότε γιατί έκανα τόσες παραγγελίες σε βάρος τόσων ανθρώπων που καταγγέλλονταν από την αντιπολίτευση. Είχα κάνει τόσες προκαταρκτικές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL