Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Θεσσαλονίκη / Κακουργηματική δίωξη κατά υπάλληλου από τη δομή των ΑμεΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Κακουργηματική δίωξη κατά υπάλληλου από τη δομή των ΑμεΑ

Αναπηρικό αμαξίδιο ΑμεΑ
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δομή ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη, σχετικά με τις κακοποιήσεις και την κακομεταχείριση παιδιών, καθώς η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον θάνατο του 25χρονου, κατά υπαλλήλου – φροντιστή της δομής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δίωξη αφορά το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης αδύναμου ατόμου, για την οποία ο κατηγορούμενος θα κληθεί να απολογηθεί το επόμενο διάστημα ενώπιον ανακριτή. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία είχαν προκαλέσει αλλεπάλληλες μηνύσεις και αναφορές, μεταξύ αυτών και των γονιών του 25χρονου, ο υπάλληλος είχε αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τον θάνατο του περιθαλπόμενου.

Την ώρα που οι αποκαλύψεις για τη δομή είναι αλλεπάλληλες και σοκαριστικές, πληθαίνουν τα ερωτήματα για ρόλο της Βασιλικής Νάκου που είχε διοριστεί πρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας από τον πρωθυπουργό και προχτές αναγκάστηκε σε παραίτηση από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Πάντως και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αξιολογώντας τα ευρήματα της δικογραφίας για τον θάνατο του 25χρονου, ο ανακριτής δεν αποκλείεται να διερευνήσει τυχόν εμπλοκή και ποινικές ευθύνες και άλλων προσώπων από τη Δομή.

Ο 25χρονος είχε χάσει τη ζωή του ένα 24ωρο αφότου διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης κι ύστερα από ξυλοδαρμό που φέρεται να υπέστη. Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα που είχαν γίνει γνωστά τότε, ο θάνατός του αποδόθηκε σε εγκεφαλική αιμορραγία και ισχαιμία μυοκαρδίου.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν από έλεγχο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας όπου μεταξύ άλλων διαπίστωσε ότι δύο περιστατικά θανάτου έμειναν στο σκοτάδι, ενώ ανακάλυψε τη λειτουργία «Ήσυχου Δωματίου» στη δομή.

Μάλιστα το υπουργείο Εργασίας, για να διευκολυνθεί η διαδικασία της έρευνας, ζήτησε και πήρε την παραίτηση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της δομής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL