Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Θεσσαλονίκη / «Παιδί υπέστη εγκαύματα και δεν έκαναν τίποτα» - Νέες καταγγελίες για τη δομή των ΑμεΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / «Παιδί υπέστη εγκαύματα και δεν έκαναν τίποτα» - Νέες καταγγελίες για τη δομή των ΑμεΑ

(INTIME NEWS/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Νέες αποκαλύψεις για τη δομή ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με τις κακοποιήσεις και την κακομεταχείριση παιδιών στο πλαίσιο της δομής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητέρα παιδιού που είχε φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της δομής μίλησε στο Open και έκανε λόγο για παιδί που υπέστη εγκαύματα αλλά το έκρυψαν και καταγγέλλει έλλειψη φροντίδας για τους φιλοξενούμενους στη δομή.

«Υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα τα οποία δεν μαθαίνονται. Για παράδειγμα σας το αναφέρω τώρα, υπάρχει παιδί που κάηκε το Πάσχα, το οποίο δεν έχει βγει στην επιφάνεια. Το παιδί δεν έχει γονείς. Ξέρουν πότε έγινε επακριβώς , το παιδί πήγε στο νοσοκομείο, μεταφέρθηκε μετά από μερικές ημέρες. Έχω πάει στα δικαστήρια, έχω δώσει κατάθεση, δεν έχω κανένα πρόβλημα να το αναφέρω», τόνισε αρχικά η κ. Ευαγγελία Νούνη. 

Αναφερόμενη στην περίπτωση του 25χρονου Πάρη που έπεσε θυμα ξυλοδαρμού στη δομή και πέθανε, υπογράμμισε ότι «είχε και αυτός συνοδό μέσα στο ίδρυμα, μετά τον Covid όμως απαγορεύτηκαν όλα, δεν μπορούσαν τα παιδιά να βγαίνουν, δεν μπορούσε ούτε καν σχολείο να πάει ο γιος μου, τον πήγαμε για ενάμιση χρόνο, δεν μπορέσαμε περισσότερο».

Δείτε όσα είπε η μητέρα

 

Όπως λέει το δικό της παιδί δεν κακοποιήθηκε αλλά γνωρίζει πως τρία ακόμα άτομα πέθαναν στη δομή. «Δεν τολμούσαν τον δικό μου να τον χτυπήσουν. Το δικό μου το παιδί δεν είδα χτυπημένο να είναι. Είχε παλαιότερα κάποιες εκχυμώσεις στους μηρούς, αλλά πέρασαν, δεν ξαναέγιναν δηλαδή. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον, δεν ξέρω ποιον, ρωτούσα το παιδί μου, δεν μου είπε τίποτα αλλά ξέρω όμως ότι δίπλα στο γιο μου πέθαναν άλλα τρία παιδιά», είπε. 

 

«Δεν θεωρώ ότι έγιναν από ξυλοδαρμό αυτοί οι θάνατοι, αλλά συνέπεσαν δίπλα στο παιδί μου, που ήταν ανήλικο. Και ήταν άτομα που δεν πήγαν να νοσηλευτούν μετά, δηλαδή είχαν χρόνια προβλήματα και έφυγαν έτσι. Έφυγαν έτσι. Δεν θεωρώ ότι ήταν από κακοποίηση αυτοί οι θάνατοι, αλλά ήταν από άλλου είδους κακοποίηση, από έλλειψη φροντίδας» προσθέτει η ίδια.

 

Υπενθυμίζεται ότι μόλις ξεκίνησαν οι καταγγελίες για τη δομή να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το Δ.Σ. παραιτήθηκε σύσσωμο

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL