Απίστευτο περιστατικό / Πώς οδηγός λεωφορείου και γιατροί σε αναστολή έσωσαν νεογέννητο

Απίστευτο περιστατικό / Πώς οδηγός λεωφορείου και γιατροί σε αναστολή έσωσαν νεογέννητο

Τη ζωή ενός νεογέννητου, το οποίο είχε πάθει άπνοια από εισρόφηση μέσα στο λεωφορείο της γραμμής 054 στο κέντρο της Αθήνας, κατάφεραν να σώσουν τέσσερις γιατροί σε αναστολή έξω από το υπουργείο Υγείας, χάρη στην άμεση αντίδραση του οδηγού του οχήματος, ο οποίος το οδήγησε εκεί ζητώντας βοήθεια.

Το απίστευτο περιστατικό περιέγραψε στο Open TV αυτόπτης μάρτυρας, που έζησε τις στιγμές αγωνίας.

Όπως είπε ο κ. Ερωτόκριτος Ζληντίδης, ξαφνικά χθες το πρωί και ενώ απέναντι από το υπουργείο Υγείας βρίσκονταν υγειονομικοί σε αναστολή και υποστηρικτές τους, είδαν ένα λεωφορείο να κορνάρει συνεχώς και να πατάει φρένο μπροστά τους

«Ο οδηγός τράβηξε χειρόφρενο και πετάχτηκε ξαφνικά έξω σε δαιμονισμένη κατάσταση κρατώντας στα χέρια του δύο τηλέφωνα, ένα σε κάθε του χέρι» ανέφερε για τον οδηγό που προσπαθούσε να καλέσει το 166. «Απελπισμένος απευθύνθηκε στους υγειονομικούς σε αναστολή και τέσσερις εξ αυτών γιατροί μπήκαν στο λεωφορείο, πήραν στα χέρια τους το βρέφος και το επανέφεραν διότι εκείνη τη στιγμή ήταν σε άπνοια», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, μετά από 6 με 7 λεπτά ήρθαν στο σημείο και δύο μηχανές του ΕΚΑΒ με τις σειρήνες, ενώ και η συγκοινωνία διεκόπη για να παραλάβουν άμεσα το βρέφος. 

Όπως ανέφερε ο ρεπόρτερ του Open, ο οδηγός που έσωσε τη ζωή του παιδιού λέγεται Βασίλης Κατρόπουλος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το νεογέννητο αυτή τη στιγμή είναι καλά στην υγεία του ενώ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».