Live τώρα    
7°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
7 °C
2.6°C9.6°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
4 °C
2.5°C5.7°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
7.0°C10.5°C
2 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.4°C10.4°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
0 °C
-0.1°C-0.1°C
0 BF 100%
Η αποδοχή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η αποδοχή

σούπερ μαρκετ
πηγή Pixabay

Μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονούνται λένε, κι έτσι η παρέα των φίλων που βρέθηκε στην καφετέρια για την πατροπαράδοτη συνάντηση κράτησε στάση τη λεγόμενη αναμονής και επιφυλακτικότητας μια και μαζεύτηκε έπειτα από καιρό.

Πρώτα έγινε ένα γρήγορο πέρασμα με θέματα που αφορούσαν τα παιδιά, τις συζύγους, τα φλερτ και τα επαγγελματικά κι έπειτα ξεκίνησε η σοβαρή κουβέντα.

Για τις δυσκολίες στα οικονομικά και τον μισθό που μετά τις 10 του μήνα έχει εξαϋλωθεί και όλοι κινούνται όπως τα αεροπλάνα στις πολεμικές ταινίες· με τις αναθυμιάσεις του μισθού.

Για τις αυξήσεις σε κάθε είδος ξεχωριστά, και με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες μάλιστα, αφού όλοι γνώριζαν πλέον την τιμή κάθε προϊόντος. Οι πιο μυημένοι γνώριζαν και τη διακύμανση της τιμής σε βάθος χρόνου.

Επειτα ήρθαν στο τραπέζι τα τεχνάσματα για τη μείωση του κόστους διαβίωσης και οι νέες επιλογές εξοικονόμησης.

Ακολούθησε η συζήτηση για την οικονομία στη βενζίνη, τις μαζικές μεταφορές και έπειτα η ανταλλαγή πληροφοριών για τα προϊόντα που είναι φθηνότερα σε κάθε σούπερ μάρκετ και κάθε γειτονιά.

Από κει που ήταν μέτρο ευμάρειας και επιτυχίας το σπίτι στα προάστια και τα τετραγωνικά του, σήμερα ευτυχής είναι εκείνος που έχει στη γειτονιά του περισσότερα σούπερ μάρκετ.

Και οι έσχατοι έσονται πρώτοι!

Επειτα, μαζί με το αλκοόλ, ήρθαν οι αναμνήσεις από το παρελθόν, μαζί με την αναπαραγωγή των παλιών αστείων και των πειραγμάτων που διακόπτονταν από αφορισμούς και ψευτοενοχλήσεις, όπως γινόταν παλιά δηλαδή, και μετά τα τρέχοντα αθλητικά ζητήματα διανθισμένα με μία δόση σκωπτικότητας για τις αθλητικές επιδόσεις καθενός κατά το παρελθόν.

Ετσι, για να μην ξεχνιόνται και να επιστρέφουν στις ανέμελες εποχές.

Κι αφού τελείωσαν με τα επίκαιρα των ημερών και με τις αναπολήσεις, ήρθαν στην επιφάνεια και τα καυτά ζητήματα πολιτικής που έπρεπε να συζητηθούν, μια και είχαν ξαναγεμίσει τα ποτήρια με την μπίρα.

Διεθνή, ενεργειακά, πόλεμος στην Ουκρανία, εντάσεις στο πολιτικό σκηνικό και υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα ως πανάκεια στην κρίση, αν μείνει πλανήτης όρθιος από την κατανάλωσή τους, και μια δόση από τουρκικές προκλήσεις έφεραν τα πάνω κάτω στην παρέα, που άρχισε να κοκκινίζει από την έξαψη της κουβέντας και των διαφορετικών εκτιμήσεων.

Για το τέλος άφησαν τις επισυνδέσεις και τα κακόβουλα λογισμικά, που ενδιαφέρονται περισσότερο να παρακολουθούν πολιτικούς αντιπάλους, παρά εγκληματούντες σε 12χρονα από τον Κολωνό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL