Καστοριά - Φλώρινα / «Βράζουν» με την κυβέρνηση - Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας

Καστοριά - Φλώρινα / «Βράζουν» με την κυβέρνηση - Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας

Στους δρόμους της Καστοριάς και της Φλώρινας διαδήλωσαν σήμερα εκατοντάδες κάτοικοι και τοπικοί φορείς κατά της ακρίβειας στα καύσιμα και την ενέργεια. Οι κάτοικοι των περιοχών βλέπουν να έχουν μείνει μόνοι τους, να αντιμετωπίσουν τον χειμώνα που έρχεται, καθώς οι θερμοκρασίες στην περιοχή είναι πολύ χαμηλές και το υψηλό κόστος στην ενέργεια είναι δυσβάσταχτο για τις δαπάνες που απαιτούνται για τη θέρμανση.

Τα συλλαλητήρια οργανώθηκαν από φορείς της Καστοριάς και της Φλώρινας, θέλοντας να στείλουν το μήνυμά τους στην κυβέρνηση. Στην Καστοριά μετά την ολοκλήρωση και των ομιλιών των φορέων, πραγματοποιήθηκε συμβολική πορεία μέχρι την ΔΕΗ.

Κύριο αίτημα η μείωση του κόστους της ενέργειας και των καυσίμων που πλήττει την περιοχή. Εκπρόσωποι του πρωτογενή τομέα όπως Αγρότες κτηνοτρόφοι αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητούν τη μόνιμη μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο και μειώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Ειδικά μέτρα και προγράμματα στήριξης ζητούν οι εκπρόσωποι των φορέων προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη περιοχή.

Παρόντες στην συγκέντρωση εργαζόμενοι στο κλάδο της γουνοποιίας που έχει πληγεί τόσο από την πανδημία όσο και από το εμπάργκο στην Ρωσία, βενζινοπώλες και εργαζόμενοι στα πρατήρια καυσίμων, το σύνολο των ανθρώπων της εστίασης καθώς και εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού κλάδου της Καστοριάς.

Η πρωτοβουλία για το πανφλωρινιώτικο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έγινε μετά από σύσκεψη των φορέων και συλλόγων στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας. Οι κάτοικοι και οι φορείς διαμαρτύρονται για το κόστος θέρμανσης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται σε ψήφισμα τους, «όλοι οι φορείς του τόπου μας, κοινωνικοί εταίροι, σύλλογοι, σωματεία, συνδικάτα και πολίτες της ακριτικής αυτής περιοχής, διαμαρτυρόμαστε για το δυσβάσταχτο και υπέρογκο κόστος θέρμανσης της Φλώρινας, του Αμυνταίου, της Πρέσπας και των χωριών μας» και διεκδικούν:

  • Άμεση και χωρίς κριτήρια μείωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης για όλους τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της περιοχής.
  • Επιδότηση όλων των μορφών θέρμανσης και για όλους χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.