Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Ο κλαυσίγελος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο κλαυσίγελος

Γάμος
(PIXABAY.COM)

Επιβάλλεται από τον νόμο οι μελλόνυμφοι να αναγγέλλουν τους γάμους τους μέσω των εφημερίδων. Προς κάλυψη της ανάγκης αυτής δε υπάρχουν και κάποιες εφημερίδες που με ένα διόλου ευκαταφρόνητο αντίτιμο έχουν την αναγκαία ευελιξία ώστε στις σελίδες τους να δημοσιεύουν όλες τις αναγγελίες γάμου που παραλαμβάνουν και λίαν σύντομα.

Έτσι διασφαλίζεται ότι εάν κάποιος από τους μελλόνυμφους είναι ήδη παντρεμένος, θα βρεθεί κάποιος να τον μαρτυρήσει ή να τον αποτρέψει από το αμάρτημα της διγαμίας με τρόπο που ομολογουμένως είναι λιγότερο δραματικός από τον κινηματογραφικό, που προβλέπει ότι ο τελών το μυστήριο ζητά από τους παρευρισκόμενους να μιλήσουν ή να σιωπήσουν για πάντα. Επικουρικά, διασφαλίζεται ότι ο μαρτυριάρης, ακόμα και αν δεν προσκληθεί στον γάμο, θα κάνει τη δουλειά του.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι ουδεμία τέτοια υποχρέωση υπάρχει από το ζευγάρι για τους αρραβώνες, αφήνοντας έτσι ένα κενό στον νόμο που ναι μεν το καλύπτουν τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά ελλείψει υποχρεωτικότητας γεννά παρεξηγήσεις.

Πιθανόν η προσπάθεια αποφυγής τέτοιων παρεξηγήσεων οδήγησε στη δημιουργία ενός βίντεο που κυκλοφόρησε στα ψιλά του διαδικτύου με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κατάσταση, από εκείνες που εξάπτουν τη φαντασία και με δυσκολία θα μπορούσε κάποιος να τις χαρακτηρίζει με το σωστό επίθετο.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνεται μια ομάδα ανδρών παρατεταγμένων στη μία μεριά εντός ιδιωτικού δρόμου, στη μέση ενός κήπου με γρασίδι, σχεδόν πρόσωπο με πρόσωπο και σε απόσταση όση το πλάτος ενός αυτοκινήτου, με ακόμα μία ομάδα ανδρών, αντίστοιχου αριθμού.

Στη μέση, ανάμεσά τους ακόμα ένας άνδρας, μόνος του και πίσω του, ακόμα ένας.

Η παράταξή τους θα μπορούσε να μοιάζει με στρατιώτες έτοιμους να πολεμήσουν, αλλά κανείς δεν έφερε εμφανώς πολεμικά ή άλλα όπλα.

Ο άνδρας στη μέση με αυστηρό ύφος επαναλαμβάνει δυο και τρεις φορές ότι αυτή είναι η τελική συμφωνία με βάση την οποία η οικογένεια τάδε αποδεσμεύει τη δείνα από οποιαδήποτε υποχρέωση και το ζευγάρι μετά το πέρας της συνάντησης μπορεί να κάνει τη ζωή του, δίχως άλλο.

Πιο πίσω, ο εκτός πεδίου βολής γαμπρός επαναλαμβάνει ότι ουδεμία απαίτηση έχει από τη νύφη και η οικογένειά της παραλαμβάνει το ποσό των 50.000 ευρώ προκειμένου να συναινέσει στη λύση της σχέσης του ζευγαριού.

Άλλες πληροφορίες δεν ήταν διαθέσιμες κι έτσι πέραν των συμμετεχόντων σε αυτή τη συμφωνία ουδείς μπορεί να γνωρίζει εάν το ποσό ήταν αποζημίωση για δαπάνες ή απλώς ένα αντίτιμο άξιο ενός καλού γάμου, στην Ελλάδα του 2022 και όχι κάπου στον Τρίτο Κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL