Γιάννης Μιχαηλίδης / Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας

Γιάννης Μιχαηλίδης / Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας

Αρνητική ήταν η απόφαση της Δικαιοσύνης στο αίτημα για αποφυλάκιση υπό όρους του Γιάννη Μιχαηλίδη. Το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας δέχθηκε την θέση της εισαγγελέα και δεν έκρινε θετικά για την προσφυγή που είχε καταθέσει ο κρατούμενος απεργός πείνας.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση της υγείας του Γ. Μιχαηλίδη «κρέμεται από μια κλωστή» από την πολυήμερη απεργία πείνας. Ταυτόχρονα, όπως έχει τονίσει στον 105,5 Στο Κόκκινο ο συνήγορός του Θ. Μαντάς, «ο Γιάννης Μιχαηλίδης δεν άγγιξε ποτέ ανθρώπινη ζωή, δεν έκανε ποτέ κάτι που να δημιουργήσει κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή» και με το αίτημα αποφυλάκισης διεκδικούσε «έναν φεγγίτη, μια χαραμάδα στην ελευθερία».

Η απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας φαίνεται μεταξύ άλλων να δίνει μία σοκαριστική απάντηση στο ερώτημα που είχε θέσει μόλις χτες το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, «ποιος θα κρίνει δίκαιο να μείνει στη φυλακή περισσότερο από τους δολοφόνους Γρηγορόπουλου-Ζακ, χρυσαυγίτες και τους διάσημους βιαστές ανηλίκων αθροιστικά»...