Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C21.8°C
3 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.8°C
1 BF 83%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.4°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
14.9°C18.0°C
2 BF 100%
Δίκη Χρυσής Αυγής / Στη φυλακή παραμένει ο Γιάννης Λαγός - Στις 26 Ιουλίου η επόμενη συνεδρίαση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίκη Χρυσής Αυγής / Στη φυλακή παραμένει ο Γιάννης Λαγός - Στις 26 Ιουλίου η επόμενη συνεδρίαση

Γιάννης Λαγός
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Προκλητικός για άλλη μια φορά ο Γιάννης Λαγός, υποδέχθηκε με ειρωνικά χειροκροτήματα την απόφαση των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να παραμείνει στη φυλακή. Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του ευρωβουλευτή και άλλων τριών καταδικασθέντων για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Πλην του Λαγού αιτήματα για να βγουν από την φυλακή είχαν υποβάλει ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης και ο Γιώργος Σταμπέλος επικαλούμενοι ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή τους στη φυλακή. Την απόρριψη των αιτημάτων είχε εισηγηθεί και η εισαγγελέας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, νωρίτερα οι συνήγοροι του Γιάννη Λαγού δευτερολόγησαν επί του αιτήματος αναστολής που υπέβαλε ο εντολέας τους, ενώ τον λόγο έλαβε και ο ίδιος ο κατηγορούμενος ο οποίος και σήμερα κατά την εκφώνηση του ονόματος του δήλωσε και πάλι «πολιτικός κρατούμενος».

«Όταν λέει ο Λαγός πως είναι πολιτικός κρατούμενος λέει αλήθεια διότι στο πρωτόδικο δικαστήριο μιλάγανε για τον φασισμό. Δικάστηκαν δηλαδή για τις ιδέες τους» υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, εκ των συνηγόρων του. Επανέλαβε δε τους ισχυρισμούς που έχει προβάλει και κατά την πρώτη δίκη, περί πολιτικοποίησης της υπόθεσης εξαιτίας δηλώσεων πολιτειακών και πολιτικών παραγόντων.

Ο ίδιος ο Γιάννης Λαγός – που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών – είπε στο δικαστήριο πως θεωρεί ότι έχει αδικηθεί και πως αδικείται επί 9 χρόνια, ενώ ισχυρίστηκε πως είναι συνολικά 3 χρόνια φυλακισμένος «παντελώς άδικα». «Υπήρξε μια απόφαση που ήταν προϊόν εντολών. Μέσα σε μία ογκωδέστατη δικογραφία δεν υπάρχει ούτε μία πράξη που να μου αποδίδεται. Υπάρχουν μόνο ομιλίες μου. Το κατηγορητήριο λέει ότι είμαι φασίστας. Όχι εγκληματίας, φασίστας» είπε, μεταξύ άλλων. 

Στην τελευταία φράση τού έδωσε την απάντηση που αρμόζει η Μάγδα Φύσσα: «Δολοφόνος είσαι».

Το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης για τις 26 Ιουλίου, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα αναβολής του Νίκου Μιχαλολιάκου. Το δικαστήριο, προκειμένου να έχει σαφή εικόνα για την κατάσταση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής που νόσησε βαριά από κορωνοϊό, ζήτησε από την υπεράσπισή του να προσκομίσει στην επόμενη συνεδρίαση ένα πρόσφατο αναλυτικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του και εφόσον είναι εφικτό, για την πρόβλεψη των γιατρών ως προς τον χρόνο που απαιτείται για την αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του καταδικασθέντος σε κάθειρξη 13 ετών, ο Νίκος Μιχαλολιάκος μετά από πολυήμερη νοσηλεία σε ΜΕΘ βρίσκεται πλέον σε κέντρο αποκατάστασης για προβλήματα που αντιμετωπίζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL