Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
Αθανάσιος Εξαδάκτυλος / Πιθανό να γίνουν υποχρεωτικές ξανά οι μάσκες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος / Πιθανό να γίνουν υποχρεωτικές ξανά οι μάσκες

Εξαδάκτυλος

Μπορεί στην κυβέρνηση να καθησυχάζουν σε όλους τους τόνους παρά την αύξηση των κρουσμάτων, για να μην χαλάσουν το κλίμα χαλάρωσης που οι ίδιοι καλλιέργησαν για τον τουρισμό, οι επιστήμονες όμως ανησυχούν ιδιαίτερα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων Αθανάσιος Εξαδάκτυλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει η υποχρεωτικότητα στη χρήση μάσκας

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο εάν δούμε ότι αυτό δεν τηρείται» ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη, διότι ξέρετε, δεν είναι μόνο το αν θα γεμίσουν ή δε θα γεμίσουν τα νοσοκομεία και οι εντατικές. Είναι το θέμα ανθρώπινων απωλειών, που έχουμε δει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντίστοιχου μεγέθους με εμάς να φτάνουν σε ένα σημείο που δεν θέλουμε να φτάσουμε στη χώρα μας. Και είναι επίσης η αναστάτωση που προέρχεται στην κοινωνική και οικονομική ζωή από τους ανθρώπους που νοσούν», τόνισε ο Αθ. Εξαδάκτυλος.

Για το νέο κύμα κορωνοϊού ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη και πως η Ελλάδα έπεται των Ευρωπαίων κατά περίπου 4 με 5 εβδομάδες.

«Είναι και λίγο προφανές… Εγώ δεν καταλαβαίνω τον άνθρωπο που μπαίνει σε ένα αεροπλάνο που είναι ασφυκτικά γεμάτο και δεν φορά μάσκα τι μπορεί να σκέφτεται εκείνη την ώρα», πρόσθεσε.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL