Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Βόλος / Διαψεύδουν την φημολογία οι συγγενείς της 14χρονης - «Δεν είχε γρατζουνιές»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βόλος / Διαψεύδουν την φημολογία οι συγγενείς της 14χρονης - «Δεν είχε γρατζουνιές»

Θάλαμος Νοσοκομείου
POOL υπουργείου Υγείας

Η 14χρονη Ελένη βρισκόταν σε κώμα εδώ και έξι μήνες και πριν από μερικές ημέρες πέθανε. Σύμφωνα με τους συγγενείς της που τη μετέφεραν στο Νοσοκομείο η 14χρονη έπεσε και χτύπησε στην μπανιέρα, στις 4 Ιανουαρίου όταν τη χτύπησε το ρεύμα καθώς έκανε μπάνιο. Οι  γιατροί διέγνωσαν εισρόφηση, την διασωλήνωσαν και στη συνέχεια διεκομίσθη στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου μετά τον θάνατό της παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις συνθήκες θανάτου, για το πώς προέκυψε ο τραυματισμός της 14χρονης και εάν τυχόν υπάρχουν ευθύνες. Η 14χρονη, διέμενε με την μητέρα, τον πατριό του και το ετεροθαλές αδελφάκι του, στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η 14χρονη έφερε εκδορές στο πρόσωπο και στο λαιμό, με τις συνθήκες του ατυχήματος στο μπάνιο, να παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Ωστόσο, τις αναφορές για τις εκδορές διέψευσε η γιαγιά του 14χρονου κοριτσιού. «Τίποτα. Το κορίτσι δεν είχε ούτε γρατζουνιές, ούτε τίποτα, ψέματα λένε όλοι. Εγώ έκατσα 20 ημέρες μαζί της, μέσα στο νοσοκομείο, ήταν 6 μήνες, 7 νομίζω», είπε στο Mega.

Για την υπόθεση μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος τόνισε ότι μια ιατροδικαστική εξέταση είναι σε θέση να διευκρινίσει αν πράγματι πρόκειται για ηλεκτροπληξία, καθώς το ρεύμα όταν εισέρχεται στο σώμα προκαλεί έγκαυμα και χαρακτηριστικές αλλοιώσεις σε όργανα, για παράδειγμα στην καρδιά. Επισήμανε επίσης πως σημαντικό ρόλο θα παίξει ο ιατρικός φάκελος της 14χρονης καθώς παρέμεινε για αρκετό καιρό στο νοσοκομείο.

Σχετικά με την εισρόφηση, ο Γρ. Λέων ανέφερε ότι «μια απώλεια συνείδησης έστω και στιγμιαία μπορεί να μας επιφέρει μια αδυναμία να διαχωριστεί η τροφή ή υγρά και να βρουν τη σωστή οδό που είναι ο οισοφάγος και να μπουν στο αναπνευστικό μας δίκτυο και να αποφράξουν τους βρογχικούς κλάδους και να δημιουργήσουν πνευμονία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL