Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Φωτιά Ηλεία / Καλύτερη η εικόνα στο πύρινο μέτωπο- Δεν απειλούνται οικισμοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτιά Ηλεία / Καλύτερη η εικόνα στο πύρινο μέτωπο- Δεν απειλούνται οικισμοί

ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες της Αχαΐας το απόγευμα της Κυριακής και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην γειτονική περιφερειακή ενότητα της Ηλείας, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν είναι ακόμα υπό πλήρη έλεγχο.

Η εικόνα στα δυτικά -προς τον Κοτρωνα Ηλείας- είναι βελτιωμένη, ενώ η προσπάθεια τώρα στρέφεται προς το ανατολικό μέτωπο, όπου αυτή την ώρα η Πυροσβεστική έχει αναπτύξει δυνάμεις. Έχουν κυκλώσει τη φωτιά και τη μαζεύουν ανατολικά ενώ συγκεντρώνουν δυνάμεις νότια.

https://youtu.be/IXErn6LkzkA

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο που μίλησε στην ΕΡΤ «Η κατάσταση αυτήν την ώρα είναι πολύ καλύτερη δεν απειλούνται χωριά και οι κάτοικοι έχουν γυρίσει στα σπίτια τους. Τα χθεσινά δυνατά μέτωπα έχουν ελεγχθεί κάπως και τώρα φλόγες υπάρχουν σε δύσβατο μέρος από Χαραυγή προς Πόρτες. Επιχειρούν ήδη εναέρια μέσα και ενεργούν και πεζοπόρα τμήματα. Κοιτάμε να ελέγξουμε τις αναζωπυρώσεις για να τελειώνουμε με τη φωτιά».

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν, από νωρίς σήμερα το πρωί, ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς ενώ εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί και συγκεκριμένα οι Βάλμη, Κοτρώνα, Καραγιαννέικα μετά από μήνυμα 112 που έλαβαν από την Πολιτική Προστασία.

https://youtu.be/I9V9PJqVFik

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν και ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί και αποτελούνται από 195 πυροσβέστες, με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο, «Όλυμπος».

https://youtu.be/22_NdDXe7Ik

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης. Με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Αλέξη Ράπανου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς, για τη διερεύνηση των αιτιών που την προκάλεσαν.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL