ΔΕΗ - Αμπελόκηποι / Τα golden boys απέρριψαν πρόταση του δήμου για απαλλοτρίωση χώρου πρασίνου

ΔΕΗ - Αμπελόκηποι / Τα golden boys απέρριψαν πρόταση του δήμου για απαλλοτρίωση χώρου πρασίνου

Τα golden boys της ΔΕΗ επιμένουν να μπλοκάρουν την απαλλοτρίωση έκτασης 2,7 στρεμμάτων προκειμένου να αποδοθεί στους πολίτες μιας από τις πιο πυκνοδομημένες περιοχές της Αθήνας.

Όπως καταγγέλλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων που επί πολλά χρόνια δίνει αγώνα για την απόδοση της έκτασης των 2,7 στρεμμάτων στους πολίτες, η διοίκηση της ΔΕΗ δεν αποδέχθηκε  την ομόφωνη πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και όλων των φορέων και κατοίκων της περιοχής μας, για εξωδικαστικό διακανονισμό της τιμής μονάδος, ώστε να εξαγοράσει ο Δήμος Αθηναίων το οικόπεδό, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως χώρος πρασίνου από το 2003.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Δήμος Αθηναίων, θα προχωρήσει στη δικαστική διαδικασία, για τον προσδιορισμό της τιμής μονάδος, διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η αξιοποίηση του χώρου που είναι και ο τελευταίος ελεύθερος χώρος στην περιοχή.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων ζητά από τη διοίκηση της ΔΕΗ  μέχρι να προσδιοριστεί η τιμή μονάδος, να παραχωρήσει την έκταση αυτή των 2,7 στρεμμάτων κατά χρήση στο Δήμο Αθηναίων, ώστε να αξιοποιηθεί άμεσα ως πράσινο.