Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Πειραιάς / «Είδα τα χεράκια της» - Συγκλονίζει ο πλοίαρχος που εντόπισε πρώτος την 5χρονη στη θάλασσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πειραιάς / «Είδα τα χεράκια της» - Συγκλονίζει ο πλοίαρχος που εντόπισε πρώτος την 5χρονη στη θάλασσα

Το νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων, νοσηλεύεται το 5χρονο κορίτσι που εντοπίστηκε, χθες το μεσημέρι, χωρίς τις αισθήσεις του από τον πλοίαρχο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αγ. Νεκτάριος» Απόστολο Λαζαρίδη εντός της θαλάσσιας περιοχής Αργοσαρωνικού στον κεντρικό λιμένα του Πειραιά.

«Είδα τα χεράκια της, δεν ήξερε κολύμπι» περιέγραψε ο Απόστολος Λαζαρίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως είπε, εκείνος βρισκόταν στη γέφυρα του πλοίου, το οποίο ήταν έτοιμο να αναχωρήσει, όταν είδε το παιδί να επιπλέει στο νερό.

Αμέσως, ο πλοίαρχος ειδοποίησε το Λιμενικό, στελέχη του οποίου έφτασαν άμεσα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικογένεια του παιδιού ήταν περίπου 150 μέτρα μακριά από την προβλήτα και δεν κατάλαβε ότι η 5χρονη είχε πέσει στη θάλασσα.

Τις συγκλονιστικές στιγμές της διάσωσης του 5χρονου παιδιού περιέγραψε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Νίκος Κοκκάλας. Όπως είπε, το κορίτσι είχε πέσει μέσα στο λιμάνι και το βρήκαν χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στο νερό. Χρειάστηκε, μάλιστα, να της κάνουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CARPA) για τουλάχιστον 7 λεπτά για να την επαναφέρουν. Ο ίδιος ανέφερε ότι η μικρή διέφυγε της προσοχής της μητέρας της, η οποία αντιλήφθηκε τι ακριβώς συνέβη με το παιδί της όταν είχε έρθει το ΕΚΑΒ.

Η 5χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, συνοδεία στελέχους του λιμενικού, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου νοσηλεύεται.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη η 37χρονη μητέρα της μικρής για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL