Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
ΠΟΕ-ΟΤΑ / Στον δρόμο οι εργαζόμενοι στους δήμους – Ζητούν μαζικές προσλήψεις (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΕ-ΟΤΑ / Στον δρόμο οι εργαζόμενοι στους δήμους – Ζητούν μαζικές προσλήψεις (βίντεο)

ΠΟΕ-ΟΤΑ
(avgi.gr)

Με φωσφοριζέ γιλέκα, τις πορτοκαλί σημαίες της ΠΟΕ ΟΤΑ και πανό που έχουν μηνύματα ενάντια στις απολύσεις, οι εργαζόμενοι των Δήμων πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία τα γραφεία της ομοσπονδίας τους στο Μεταξουργείο και τελική κατεύθυνση το υπουργείο Εσωτερικών και τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

https://www.youtube.com/watch?v=HkOq_RYfv5Qhttps://www.youtube.com/watch?v=er9fRjXjfLQ

«Όχι άλλους φόρους και περικοπές, μαζικές προσλήψεις για όλες τις δομές», «Οι δήμοι ανήκουν στους δημότες, όχι στους εργολάβους και στους ιδιώτες», φώναξαν οι διαδηλωτές με συμμετοχή εργαζομένων απ' όλους τους Δήμους της Αθήνας όπως των Μοσχάτου - Ταύρου, Νέας Ιωνίας, Νίκαιας - Ρέντη, Αγίου Δημητρίου, Περιστερίου και Καλλιθέας. 

ΠΟΕ-ΟΤΑ
(avgi.gr)

Στην κεφαλή της πορείας ήταν το πανό της ΠΟΕ ΟΤΑ που γράφει «Όχι στην ομηρία των συμβασιούχων - μονιμότητα τώρα»

ΠΟΕ-ΟΤΑ
(avgi.gr)

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους δήμους (εργαζόμενοι COVID-19, εργαζόμενοι ΕΣΠΑ που απασχολούνται σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, κοινωνικές δομές, εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που έμειναν εκτός εργασίας, σχολικές καθαρίστριες, εργαζόμενοι που απασχολούνται συνεχόμενα σε εντολή δικαστικών αποφάσεων και στα προγράμματα Άθλησης για Όλους κ.ά.). 

ΠΟΕ-ΟΤΑ
(avgi.gr)

Βασική διεκδίκηση αποτελεί επίσης η άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού «ώστε οι δήμοι να καλύψουν τα τεράστια κενά που αντιμετωπίζουν σε ανθρώπινο δυναμικό».

Αναρμόδιος δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας - Καταγγελία για αστυνομική βία μέσα στο υπουργείο

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών με τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα. Σύμφωνα με τους εργαζομένους ο υπουργός δήλωσε αναρμόδιος για τη μονιμοποίησή τους κι έτσι στις  31 του μήνα 4.000 συμβασιούχοι σε Δήμους και Περιφέρειες μένουν άνεργοι

Υπάρχει επίσης καταγγελία για αστυνομική βία σε βάρος της 11μελους αντιπροσωπείας όταν έκλεισαν οι πόρτες του υπουργείου. Σύμφωνα με την καταγγελία, η διμοιρία τους περικύκλωσε, τους έσπρωξε με τις ασπίδες, μ' αποτέλεσμα να πέσει ένα άτομο κάτω κι έριξε χημικά σε κλειστό χώρο. Η ενέργεια έγινε μετά από διαμαρτυρία των αντιπροσώπων για την παρουσία τους. «Εμείς με τα πρόσωπα και τα ονόματά μας είμαστε εδώ γιατί έχετε τις διμοιρίες», είπαν στον υπεύθυνο ασφαλείας πριν το συμβάν. 

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι στους Δήμους έκαναν πορεία στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, όπου αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με τον πρόεδρό της, Δημήτρη Παπαστεργίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL