Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Candida Auris / Τέσσερις νεκροί στην Πάτρα από τον φονικό μύκητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Candida Auris / Τέσσερις νεκροί στην Πάτρα από τον φονικό μύκητα

Κορωνοϊός
πηγή φωτό pixabay

Για τέσσερις νεκρούς από τον μύκητα Candida Auris στα νοσοκομεία της Πάτρας έκανε λόγο η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης. Η Άννα Μαστοράκου μιλώντας στον Max Fm, είπε ο συγκεκριμένος μύκητας εντοπίζεται κυρίως στις ΜΕΘ και αν προσβληθεί από αυτόν ανοσοκατασταλμένος ασθενής ή με σοβαρά προβλήματα υγείας ενδέχεται να αποβεί μοιραίος, καθώς είναι πολύ ανθεκτικός στις θεραπείες. 

«Ο μόνος τρόπος για να εμποδίσουμε τη διασπορά του είναι να τηρούμε όλα τα μέτρα υγιεινής, ενώ στα νοσοκομεία, θα πρέπει να γίνονται συχνές απολυμάνσεις», τόνισε η κ. Μαστοράκου. Η πρόεδρος του ΙΣΠ συνιστά στους πολίτες ψυχραιμία,  καθώς πρόκειται για έναν σπάνιο μύκητα, που αν βρεθεί, όμως, στον κατάλληλο χώρο με τους κατάλληλους ανθρώπους, μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνος.

Υπενθυμίζεται ότι τον κώδωνα του κινδύνου για έκρηξη λοιμώξεων από ανθεκτικά ενδονοσοκομειακά μικρόβια και ειδικότερα το candida auris, είχε προειδοποιήσει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας στο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων, εξηγώντας πως πρόκειται για ένα πολυανθεκτικό μικρόβιο, που ήδη μας δημιουργεί πρόβλημα και θα το βρούμε μπροστά μας.

Επισημαίνεται ότι σε σχετική ανακοίνωση ο ΕΟΔΥ ανέφερε πως ο Candida auris αποτελεί μύκητα που δυνητικά μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη σε σοβαρά πάσχοντες, όπως είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ με μακρά συνήθως νοσηλεία και οι οποίοι κατά κανόνα φέρουν ξένα σώματα (π.χ. καθετήρες).
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL