Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Στον σταθμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στον σταθμό

ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Στάθηκε αποκαμωμένος στο πεζούλι του σιντριβανιού απέναντι από την είσοδο του κεντρικού σταθμού του τρένου. Ανάμεσα σε δυο μεγάλες γλάστρες με μανόλιες. Η μία ολάνθιστη και η άλλη μόνο με τα κλαδιά της. Λες και η άνοιξη ήρθε μόνο στη μία πλευρά της εισόδου του σταθμού. Στην αριστερή, όπως βγαίνεις.

Χαμογέλασε με τον συνειρμό που έκανε αναπαράγοντας το προκαπιταλιστικό ερώτημα όπως μπαίνεις ή όπως βγαίνεις.

Ίσα που πρόλαβε να σηκώσει το βλέμμα του στο ρολόι πάνω από την είσοδο και η φωνές δυο γυναικών που ζητούσαν τον λόγο η μία από την άλλη, μπροστά από τις συρόμενες πόρτες, τον ανάγκασαν να κατεβάσει ξανά τα μάτια του στα επίγεια.  Έντονοι χαρακτηρισμοί, μπόλικα γαλλικά, κυριολεκτικά και μεταφορικά, κρίνοντας από την ένταση και τις χειρονομίες.

Και ξάφνου, παύση!

Μια νεαρή Ισπανίδα διαπέρασε το σκηνικό της έντασης από την ανθισμένη μανόλια προς την ξερή και πίσω της ακόμα μία που έσερνε μια βαλίτσα με ροδάκια και με μια απότομη κίνηση και οι δυο έβαλαν τα σώματά τους εμπόδιο σε ένα λεωφορεία που κατευθυνόταν προς τη στάση. Αντάλλαξαν ισπανικές ερωτήσεις με γαλλικές απαντήσεις και έτρεξαν η μία με τη βαλίτσα αριστερά ακολουθώντας το λεωφορείο και η άλλη αντίθετα δεξιά.

Βαβέλ, σκέφτηκε - και ο καθένας ό,τι κατάλαβε, κατάλαβε.

Σε δευτερόλεπτα άδειασε το σκηνικό και καθώς άνοιξαν απότομα οι πόρτες του σταθμού οι δύο κυρίες -τρόπος του λέγειν, με τέτοια συμπεριφορά- έριξαν πάλι λάδι στη φωτιά εξαπολύοντας νέα γαλλικά, συνοδευόμενα αυτή την φορά από χειροδικίες. Η μία με την πατερίτσα ανά χείρας ως Νταρντανιάν και η άλλη με ένα κασκόλ τυλιγμένο στο χέρι να αμύνεται και οι πόρτες του σταθμού να ανοιγοκλείνουν σε κάθε βήμα εμπρός ή πίσω.

Η αμυνόμενη υποχώρησε, η Νταρντανιάν κατέβασε το “σπαθί” της και μια ομάδα Ισπανών διαπέρασε τρέχοντας το πεδίο της μονομαχίας για να τρέξει προς το λεωφορείο σέρνοντας τις βαλίτσες με τα ροδάκια πάνω στο πλακόστρωτο της μικρής πλατείας του σταθμού.

Το ρολόι του σταθμού χτύπησε στο ακριβώς και τα φώτα του λεωφορείου άναψαν. Οι Ισπανοί αναχώρησαν και η πόρτα του σταθμού παραδίπλα από τη στάση έκλεινει όταν οι δύο κυρίες μονομάχοι στη μέση της μικρής πλατείας ανάμεσα στις δύο μανόλιες βρέθηκαν να φιλιούνται και να αγκαλιάζονται σφιχτά, ανταλλάσοντας όρκους αγάπης λουσμένους με δάκρυα εκτόνωσης μιας έντασης που έμοιαζε πια μακρινή. Χωρίς μάσκες ιού ή πολέμου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL