Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Θάνος Πλεύρης / Στις 15 Απριλίου σταματά το χαράτσι των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θάνος Πλεύρης / Στις 15 Απριλίου σταματά το χαράτσι των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους

ΠΛΕΥΡΗΣ

«Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες. Σε λίγη ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων και το χρόνο αποκλιμάκωσης αυτών που αφορούν τα τεστ, την είσοδο στους κλειστούς χώρους και την ανάγκη να υπάρχει πιστοποιητικό, προκειμένου να εισερχόμαστε σε χώρους. Βάσει των αποφάσεων της Επιτροπής, θα ληφθούν και οι αποφάσεις της κυβέρνησης», δήλωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από το Περιστύλιο της Βουλής.

Είχε προηγηθεί δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα ότι τον επόμενο μήνα θα σταματήσουν να επιβάλλονται πρόστιμα στους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει ακόμη καμία δόση του εμβολίου κατά της covid-19.

«Δεν θα παραγραφούν τα πρόστιμα που έχουν ήδη δοθεί. Από ένα σημείο και μετά, οι άνω των 60 δεν θα πληρώνουν άλλο πρόστιμο», είπε η κα Γκάγκα, η οποία προσδιόρισε το τέλος του καταλογισμού του διοικητικού προστίμου από τις εφορίες «πιθανότατα τον επόμενο μήνα».

Η δήλωση έγινε στον ΣΚΑΪ και έρχεται να «προσπεράσει» δηλώσεις άλλων κυβερνητικών στελεχών όπως του ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, ο οποίος μόλις χτες σημείωνε ότι το τιμωρητικό μέτρο «απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει. Συνεχίζουμε να έχουμε έστω και χαμηλό αριθμό νέων ραντεβού πρώτης δόσης ... είναι πρόωρο να λεχθεί τώρα κάτι τέτοιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL