Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Κακοκαιρία «Ελπίδα» / Εισαγγελική παρέμβαση για τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία «Ελπίδα» / Εισαγγελική παρέμβαση για τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος

κακοκαιρία ΔΕΔΔΗΕ Ελπίδα
(INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης θα βρεθούν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές της Αττικής εξαιτίας των πολυήμερων διακοπών ρεύματος σε χιλιάδες νοικοκυριά μετά την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και ειδικά εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης.

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν αφ’ ενός οι πολλές καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τον αποτυχημένο τρόπο διαχείρισης της κακοκαιρίας και αφ’ ετέρου τα δεκάδες τηλεφωνήματα πολιτών που δέχθηκε η Εισαγγελία.

Άλλωστε, για τέταρτη ημέρα παραμένουν χωρίς ρεύμα χιλιάδες πολίτες, σε νοικοκυριά όπου η ηλεκτροδότηση διακόπηκε μετά την έντονη χιονόπτωση που ξεκίνησε από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας. Οι εικόνες και οι μαρτυρίες που μεταδίδουν τα ρεπορτάζ εκθέτουν με τον πλέον σαφή τρόπο το ότι δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα οι εξαγγελίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του αρμόδιου υπουργού Κώστα Σκρέκα που διαβεβαίωνε από την Τρίτη για αποκατάσταση της «συντριπτικής πλειοψηφίας» των ηλεκτροδοτήσεων που είχαν διακοπεί.

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Απόστολος Ανδρέου.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL