Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Αλέξης Κούγιας / Κάνει το άσπρο-μαύρο για τον φόνο του Ρομά στο Πέραμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλέξης Κούγιας / Κάνει το άσπρο-μαύρο για τον φόνο του Ρομά στο Πέραμα

ΚΟΥΓΙΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Με δελτίο Τύπου που διένειμε την Τρίτη, ο δικηγόρος των 7 αστυνομικών της ΔΙΑΣ που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία του 18χρονου Νίκου με καταιγισμό πυροβολισμών κατά ακινητοποιημένου οχήματος προσπαθεί να ανατρέψει τις νέες αποκαλύψεις που τεκμηριώνουν ότι από την πρώτη στιγμή οι ένστολοι γνώριζαν ότι δεν είχαν πλήξει τον οδηγό του οχήματος, δηλαδή εμμέσως επιβεβαιώνουν ότι τα πυρά τους δεν είχαν στόχο την ακινητοποίηση του οχήματος.

Ο κ. Κούγιας επαναλαμβάνει σειρά θέσεων της υπερασπιστικής τους γραμμής («προσπάθησαν χρησιμοποιώντας το κλεμμένο αυτοκίνητο να τους σκοτώσουν», «αστυνομικοί αμυνόμενοι, κατά τους αυτόπτες μάρτυρες, πυροβόλησαν, για να ακινητοποιήσουν το κλεμμένο αυτοκίνητο», «με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο οδηγός»). Σημειώνεται ότι υπάρχει καταγραφή συνομιλίας αστυνομικού με το κέντρο μέσω ασυρμάτου, στην οποία αναφέρει καθαρά ότι «ο οδηγός έφυγε».

Ως «απάντηση» στα παραπάνω καθώς και άλλα επιβαρυντικά για τους πελάτες του στοιχεία, ο δικηγόρος των αστυνομικών υποστηρίζει ότι «αποτελέσματα της εξετάσεως DNA» δείχνουν πως «κηλίδες αίματος, οι οποίες ανεβρέθησαν στην θέση του οδηγού, ανήκαν όλες στον νεαρό Ρομά που έχασε τη ζωή του και ουδεμία σχέση είχαν με το DNA  του Ρομά, τον οποίον παρουσίασαν οι δύο δικηγόροι των τριών Ρομά και των οικογενειών τους».

Το γεγονός ότι κατά τον κ. Κούγια βρέθηκαν κηλίδες αίματος του Νίκου Σαμπάνη στη θέση του οδηγού τεκμηριώνει ότι ήταν ο οδηγός. Πρακτικά δηλαδή, το γεγονός ότι δεν έπληξε καμία σφαίρα τον ανήλικο οδηγό και κατά συνέπεια δεν είχε καμία αιμορραγία στην θέση του οδηγού, παρουσιάζεται ως απόδειξη ότι δεν ήταν ο οδηγός. Πρόκειται για κάτι που έγινε γνωστό ήδη από την στιγμή που είχε παρουσιαστεί στα δικαστήρια του Πειραιά, χωρίς κανένα τραύμα.

Το αν υπήρχαν κηλίδες αίματος του Ν. Σαμπάνη στην θέση του συνοδηγού ή σε άλλα σημεία του Ι.Χ., ωστόσο, δεν αναφέρεται πουθενά στα όσα αναφέρει ο κ. Κούγιας. Και σίγουρα δεν μπορεί να διαπιστωθεί, μετά την πρωτοφανή μεθόδευση συγκάλυψης από την ΕΛΑΣ. Όπως αποκάλυψε προ εβδομάδων η ΕΦΣΥΝ, χρειάστηκαν μόλις τρεις ημέρες για να «επιστραφεί» το Ι.Χ. - πειστήριο στον ιδιοκτήτη του και λίγες ημέρες μετά είχε καταλήξει να ανακυκλωθεί για παλιοσίδερα...

Θ. Καμπαγιάννης: Σκηνοθετούν το να εμφανιστεί ως οδηγός το θύμα

Σε σχόλιό του, ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας του θύματος Θανάσης Καμπαγιάννης σημειώνει ότι «εφιστούμε την προσοχή σας σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σήμερα από την υπεράσπιση των 7 αστυνομικών για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 18χρονου Ρομ Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα.

Οι κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση αστυνομικοί μπορούν να διατυπώνουν τους ισχυρισμούς τους. Όμως, τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν για την αλήθεια απέναντι στη σκηνοθεσία που επιχειρείται να εμφανιστεί ο Νίκος ως οδηγός, προκειμένου να "δικαιολογηθεί" η ανθρωποκτονία του. 

Οι 36 σφαίρες από 7 περίστροφα, οι τρύπες από βολίδες στο αυτοκίνητο (όλες στην πλευρά του συνοδηγού και το οπίσθιο μέρος του οχήματος), το ηχητικό στο οποίο ακούγεται αστυνομικός να λέει "ο οδηγος έφυγε", οι φωτογραφίες της θέσης του συνοδηγού γεμάτης αίμα, τα δακτυλικά αποτυπώματα του πραγματικού οδηγού Ε.Ζ. που βρέθηκαν στην πόρτα του οδηγού και πολλά ακόμα στοιχεία αποδεικνύουν την αλήθεια, που δεν παραχαράσσεται ούτε με παραπλανητικές ανακοινώσεις ούτε με επιχειρήσεις συγκάλυψης.

Η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη θα τοποθετηθεί για όλα τα νεότερα έγγραφα της δικογραφίας μέσω υπομνήματος και διορισμού τεχνικού συμβούλου. 

Συγκάλυψη της αλήθειας, πάντως, δεν πρόκειται να υπάρξει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL