Πιερία / Ακροδεξιά τρομοκρατία κατά εκπαιδευτικών υπό την ανοχή της κυβέρνησης

Πιερία / Ακροδεξιά τρομοκρατία κατά εκπαιδευτικών υπό την ανοχή της κυβέρνησης

Σε καταστάσεις αδιανόητης αναβάθμισης της δράσης παρακρατικών μηχανισμών οδηγεί πλέον η ανοχή της κυβέρνησης προς ακροδεξιές ομάδες αντιεμβολιαστών προκειμένου να κατασκευάσει έτσι έναν βολικό «αντίπαλο», επιχειρώντας να σκεπάσει τη δική της πλήρη αποτυχία στη διαχείριση τόσο του εμβολιαστικού προγράμματος όσο και της πανδημίας γενικότερα.

Η πρωτοφανής χθεσινή κίνηση της ακροδεξιάς ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» -η οποία προέρχεται από τους κόλπους της Χρυσής Αυγής- να στήσει ενέδρα στον διευθυντή του Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας, να τον απαγάγει, να του φορέσει χειροπέδες και να τον... παραδώσει στην αστυνομία με την κατηγορία της «εσχάτης προδοσίας» (sic) διέλυσε οριστικά τις αυταπάτες ότι οι ακροκινούμενες ομάδες της Δεξιάς που αντιτίθενται στα μέτρα προστασίας ενάντια στην πανδημία μπορούν να περιοριστούν -αν αφεθούν- στη σφαίρα της γραφικότητας, προκειμένου να υπηρετηθεί το επικοινωνιακό σχέδιο της κυβέρνησης.

Η ακροδεξιά ομάδα «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που στην Πιερία αποτελείται από τους ίδιους ανθρώπους που το 2018 πρωταγωνιστούσαν -τότε με τις ευλογίες της Ν.Δ.- σε πρακτικές εκφοβισμού ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, ακόμα και έξω από τα σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προβαίνει εδώ και εβδομάδες σε πράξεις αντιποίησης αρχής, στέλνοντας τα μέλη της ένστολα -κατά παραβίαση της νομοθεσίας, η οποία απαγορεύει ρητά την ύπαρξη ένστολων οργανώσεων, με μοναδικές εξαιρέσεις το Σώμα Προσκόπων και το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών- να διεξάγουν «ελέγχους» σε πολίτες. Μάλιστα τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης κυκλοφορούν με αυτοκίνητα στα οποία έχουν τοποθετήσει τα λεγόμενα «καρούμπαλα», όπως τα περιπολικά της αστυνομίας, αντλώντας την έμπνευσή τους όχι τόσο από τους τηλεοπτικούς «Ντιουκς» όσο από τις φασιστικές πολιτοφυλακές του Μεσοπολέμου, στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ιταλία.

Τα πέντε μέλη της φασιστικής παρακρατικής ομάδας, ανάμεσα στα οποία ένας αντιεμβολιαστής γονιός, περίμεναν τον γυνασιάρχη έξω από το σχολείο, όπου τον ακινητοποίησαν, τον έβαλαν με τη βία στο αυτοκίνητό τους και τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα Πύνδας - Κολινδρού, προκειμένου να... συλληφθεί.

Με αρκετή καθυστέρηση οι αστυνομικοί αποφάσισαν να προσαγάγουν τους ακροδεξιούς και ώρες αργότερα να μετατρέψουν τις προσαγωγές σε συλλήψεις. Η σύλληψη αφορά έντεκα άτομα, ανάμεσα στα οποία και ένας απόστρατος αξιωματικός της αστυνομίας, οι οποίοι κατηγορούνται μεταξύ άλλων για τα αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Η υπόθεση διαβιβάστηκε στην εισαγγελία της Πιερίας.

Μιλώντας αργότερα για το ζήτημα, ο δήμαρχος Πύνδας - Κολινδρού προσπάθησε να σχετικοποιήσει το γεγονός ισχυριζόμενος ότι οι συλληφθέντες «δεν είναι από την περιοχή» και όλα έγιναν «για λόγους δημοσιότητας», αποσιωπώντας ότι πρόκειται για άτομα τα οποία δρουν χρόνια στο πλαίσιο ακροδεξιών ομάδων στην Πιερία, υπό την ανοχή των αρχών. Μάλιστα, ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν τρεις γονείς μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου, που είχαν και στο παρελθόν απειλήσει τους καθηγητές.

Για το ζήτημα έκανε δήλωση ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Η δήλωση αναφέρει:

«Εκφράζω την συμπαράστασή μου στον γυμνασιάρχη της Πιερίας και τον αποτροπιασμό μου για την επίθεση που δέχτηκε από θρασύδειλη ομάδα παρακρατικών αντιεμβολιαστών. Ως ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη σύλληψή τους και ζητούμε την αυστηρή τιμωρία των δραστών.

Δεν θα εκπλαγούμε αν διαπιστωθεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια, και μάλιστα στην ίδια περιοχή, προέρχεται από τους κύκλους εκείνους που στην περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών είχαν προβεί σε προπηλακισμούς και σε εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον σπιτιών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., ενθαρρυμένοι τότε από την έξαλλη και ανεύθυνη πολιτική της Ν.Δ. για το Μακεδονικό.

Έτσι θέριεψαν τα 'άνθη του κακού' στην Πιερία και σε άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, με τον εθνικισμό να δίνει τώρα τη θέση του στον σκοταδισμό και τον δυσοίωνο αντιεπιστημονικό ανορθολογισμό, με τραγικά αποτελέσματα και χιλιάδες θύματα της αντιεμβολιαστικής παραφροσύνης».