Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.2°C15.5°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.3°C
3 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
7 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
Γυναικοκτονίες / «Φτάνει πια» - Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γυναικοκτονίες / «Φτάνει πια» - Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα

avgi.gr

Με κεντρικό σύνθημα «Φτάνει πια, όχι άλλη γυναικοκτονία» πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος. Αφορμή η νέα, 16η για το 2021 γυναικοκτονία, αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη, όπου μια 29χρονη μητέρα τριών παιδιών, η Τζεβριέ Εδινερλί, βρήκε τραγικό θάνατο αφού ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύζυγο της και παρέμενε σοβαρά τραυματισμένη στο σπίτι χωρίς ιατρική περίθαλψη για μέρες.

«Δεν φταίει το ποτό, δεν φταίει η ανεργία το χέρι του το όπλισε η πατριαρχία» ένα από τα συνθήματα που ακούγεται στη συγκέντρωση όπου μέλη των φεμινιστικών συλλογικοτήτων έχουν απλώσει στο έδαφος ένα κόκκινο ύφασμα έχουν τοποθετήσει κεριά, ενώ ακούγεται το σύνθημα «Τέρμα η βία, τέρμα ο σεξισμός, ούτε μια λιγότερη από δω και μπρος».

Λίγο μετά τις 9:30μμ οι δεκάδες κόσμου που είχαν συγκεντρωθεί βγήκαν στη οδό Σταδίου για να πραγματοποιηθεί πορεία προς το Σύνταγμα. Μέσω της οδού Ερμού, η πορεία ολοκληρώθηκε στο Μοναστηράκι. Ένα ακόμη από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην πορεία ήταν «κανένας δεν ρώτησε ποτέ κανένα βιαστή τι φόραγε που έβγαινε κι αν έπινε πολύ».

 
https://youtu.be/3y2mOFeEARo

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα 10 Δεκεμβρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως σημειώνει το Μωβ, το Πανελλαδικό σωματείο γυναικείων δικαιωμάτων με πολύπλευρη δράση, που καλεί στην συγκέντρωση, «Η κουλτούρα της έμφυλης βίας και την συγκάλυψης βρίσκονται μαζί μας, μέσα στα σπίτια μας. Ο εφιάλτης και η κτηνωδία που βιώνουμε είναι ανείπωτη. Σε μια νοσηρή κοινωνία σαν αυτή  που μένει απαθής μπροστά σε ένα τέτοιο εγκληματικό φαινόμενο, που σιωπά, δεν αντιδρά, γυναίκες «πέφτουν από τις σκάλες» κάθε μέρα. Δεν θα συνηθίσουμε τον φόβο ποτέ, δεν θα συνηθίσουμε την απώλεια ποτέ!»

«Σπάμε τη σιωπή, ζητάμε βοήθεια!» καταλήγει σε ανακοίνωση του.

avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr
https://youtu.be/99u69ld6pAQ
avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr

Φωτογραφίες: Κώστας Παπαντωνίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL