Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Έβρος / Πήρε την πιο σύντομη διαδρομή στο χάρτη, τον συνέλαβε ο τουρκικός στρατός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έβρος / Πήρε την πιο σύντομη διαδρομή στο χάρτη, τον συνέλαβε ο τουρκικός στρατός

ΕΒΡΟΣ ΚΗΠΟΙ ΓΕΦΥΡΑ
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δρομολογείται τις επόμενες ώρες η οριστική επίλυση του μίνι επεισοδίου που προέκυψε στον Έβρο με την σύλληψη από τον τουρκικό στρατό ενός Έλληνα αστυνομικού από το ΑΤ Φερών και της φίλης του, που την Κυριακή προσπάθησαν να μεταβούν στην Αδριανούπολη για ψώνια.

Τουρκική ιστοσελίδα αναφέρει ότι το ζευγάρι με τα όσα είπε στις τουρκικές Αρχές υποστήριξε ότι την Κυριακή πέρασε από την Ελλάδα στην γειτονική χώρα για τουριστικούς λόγους, μέσω της συνοριακής διάβασης στους Κήπους Έβρου, με σκοπό να φτάσει στην Αδριανούπολη για να κάνει αγορές στα τοπικά καταστήματα.

Οι οδηγίες που ακολούθησαν από τον ψηφιακό χάρτη που χρησιμοποίησαν τους οδήγησαν στο σημείο όπου συνελήφθησαν. «Μπροστά μας είχαμε δύο δρόμους, διαλέξαμε τον πιο σύντομο, αλλά μας σταμάτησε ο στρατός», όπως φέρεται να είπε ο Έλληνας αστυνομικός. Η αιτία της σύλληψης φέρεται να είναι ότι βρέθηκαν σε απαγορευμένη ζώνη, ωστόσο δεν είναι επισήμως γνωστό το περιεχόμενο του κατηγορητηρίου.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία από την τουρκική πλευρά την Δευτέρα για το συμβάν, τόσο προς το Τουρκικό Προξενείο της Αλεξανδρούπολης όσο και προς πρόσωπο συγγενικό του αστυνομικού, κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός από ελληνικής πλευράς, για την επίλυση του προβλήματος. Τα μεσάνυχτα με δελτίο Τύπου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι «ελεύθεροι αφέθησαν με περιοριστικούς όρους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης ο αστυνομικός και η κοπέλα του. Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων».

Και οι δύο παραμένουν σε ξενοδοχείο της περιοχής, περιμένοντας την ολοκλήρωση των διαδικασιών για να επιστρέψουν στην άλλη πλευρά του Έβρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL