Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.8°C21.4°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
15.3°C22.1°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
13.0°C18.8°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 43%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C18.5°C
0 BF 77%
Καταγγελία / «Αποκλειστική» ξυλοκόπησε ηλικιωμένη ασθενή στο Τζάννειο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία / «Αποκλειστική» ξυλοκόπησε ηλικιωμένη ασθενή στο Τζάννειο

screenshot ΤΖΑΝΕΙΟ
screenshot google maps

Η Λώρα Πιπέρη, κόρη της παθούσας, περιέγραψε η ίδια στο Open ότι είχε προσλάβει «αποκλειστική» νοσοκόμα χρησιμοποιώντας τις κάρτες που διανέμονται στα δωμάτια του νοσοκομείου, για να επιβλέπει και φροντίζει την μητέρα της που νοσηλευόταν με γαστρεντερολογικό πρόβλημα στο Τζάνειο, σε θάλαμο όπου το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτης βρίσκονταν μόνο δύο ακόμη ηλικιωμένες γυναίκες με άνοια, χωρίς συνοδό.

«Ήμουν μέχρι τα ξημερώματα στις 2 η ώρα στο νοσοκομείο» την Δευτέρα όπως περιέγραψε και στις «στις 6 με πήρε στο σπίτι τηλέφωνο και είπε ότι "ξημερώνοντας ο θεός τη μέρα είδε ότι η μητέρα μου είναι μαύρη στο πρόσωπο" ... θεώρησα ότι είναι κάποια επιπλοκή της νόσου, έτρεξα (μένω πολύ κοντά) και είδα ότι η μητέρα μου αιμορραγούσε και είναι χτυπημένη ... ρώτησα τι έχει συμβεί, ορκιζόταν στα παιδιά της ότι δεν ξέρει και ούτε έφυγε από την θέση της ούτε την πήρε ο ύπνος ... έφερα αμέσως το νοσηλευτικό προσωπικό του ορόφου και μου είπαν ότι αποκλείεται να έπεσε από το κρεβάτι», γιατί θα χρειαζόταν βοήθεια για να την σηκώσει και δεν ζήτησε η αποκλειστική τέτοια βοήθεια, ενώ «τα τραύματα δείχνουν ότι δεν είναι πέσιμο», γιατί θα είχε χτυπήσει και σε άλλα σημεία του σώματος, «είναι ξεκάθαρο ότι έχει χτυπηθεί στο πρόσωπο με αιχμηρό αντικείμενο».

Στην προσπάθειά της να επικοινωνήσει με την συγκεκριμένη γυναίκα, που έφυγε, «μας έκλεισε το τηλέφωνο και δεν απαντάει» όπως είπε, ενώ από «το γραφείο, από την πρώτη στιγμή που επικοινώνησα, πριν ακόμα φέρω την αστυνομία, με έβρισε και μου είπε ότι είμαι παλαβή». Σημείωσε παράλληλα ότι σήμερα «έχουν εξαφανιστεί όλες οι κάρτες μέσα από το Τζάννειο καθώς και οι "αποκλειστικές"» από αυτό το γραφείο.

Η άτυχη ηλικιωμένη όπως φαίνεται έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού, έχει σπάσει η μύτη της και έχει τραύματα στο πρόσωπο από αιχμηρό αντικείμενο και μελανιές στα χέρια. Μάλιστα, προχώρησε σε αξονική τομογραφία προκειμένου να διαπιστωθούν λεπτομερώς οι τραυματισμοί. «Η μητέρα μου είναι σε κατάσταση τρόμου, δεν αφήνει ούτε τις νοσοκόμες να την αγγίξουν, να της βάλουν ορό, οτιδήποτε», είπε η κα Πιπέρη, που ανέφερε επίσης ότι μετά την καταγγελία παρενέβη χτες το βράδυ εισαγγελέας και έχει δοθεί παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση.

Η κα Πιπέρη επίσης υπογράμμισε ότι ενημερώθηκε από άλλους ότι δεν πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό, καθώς έχουν καταγραφεί και ξυλοδαρμοί και χορήγηση ηρεμηστικών εν αγνοία γιατρών και συγγενών και περιστατικά παραμέλησης.

Υπογράμμισε εξάλλου ότι δεν καταφέρεται εναντίον του προσωπικού του νοσοκομείου, που «περνάει τραγικά μέσα στο νοσοκομείο λόγω covid, οι κοπέλες είναι πολύ λίγες και οι ασθενείς πάρα πολλοί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL