Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Ματίνα Παγώνη / Το θέμα είναι ότι γέμισε το νοσοκομείο με ράντζα, όχι από πού τα δανείστηκαν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ματίνα Παγώνη / Το θέμα είναι ότι γέμισε το νοσοκομείο με ράντζα, όχι από πού τα δανείστηκαν

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σαφές θέμα αλλοίωσης ή πλήρους άγνοιας της πραγματικότητας από την διοίκηση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για τα όσα συνέβησαν στην εφημερία της Κυριακής έθεσε εκ νέου μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

«Τα στοιχεία και όσοι είναι εκεί, στην εφημερία, την ζούσαν, απαντούν. Εμείς απαντήσαμε ότι η εφημερία ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Γέμισε ράντζα non covid το νοσοκομείο. Δεν ξέραμε πού να βάλουμε τους αρρώστους, φτάσαμε 3 η ώρα τη νύχτα να διερωτώμαστε αν θα μεταγγίσουμε στο ράντζο, αν θα βάλουμε οξυγόνο στο ράντζο και πώς θα τα βάλουμε. Αυτή ήταν η κατάσταση στην εφημερία, με τους συνεργάτες μου. Μιλάς μόνο όταν ξέρεις τα περιστατικά, όταν είσαι εκεί, γνωρίζεις τι γίνεται. Τότε βγάζεις ανακοινώσεις», τόνισε καυστικά η κα Παγώνη για την χθεσινή προσπάθεια διάψευσης από τη διοίκηση του νοσοκομείου μετά την αρχική της καταγγελία για «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου». Σε άλλο σημείο μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το σύνολο των εισαγωγών στην κλινική που εμείς διαχειριζόμαστε, οι παθολογικές, τα covid-19, την προηγούμενη φορά ήταν 52, τώρα ήταν 71. Είναι το ίδιο;».

«Η εφημερία, όπως και η προηγούμενη στο "Γ. Γεννηματάς" ήταν πάρα πολύ δύσκολη», επανέλαβε η ίδια. «Γεμίσαμε τις υπόλοιπες κλινικές με ράντζα. Προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε τα περιστατικά. Είναι δύσκολο να έχεις άρρωστο σε ράντζο, έχεις και τους συγγενείς που λένε "πότε θα ανέβει σε κρεβάτι" ... με το δίκιο τους οι άνθρωποι. Εγώ όταν τοποθετούμαι λέω τα πράγματα με το όνομά τους, είτε είναι αρεστό είτε δεν είναι. Η κατάσταση στην εφημερία ήταν πραγματικά τραγική, οι συνεργάτες μου γιατροί και νοσηλευτές έδωσαν μάχες. Αυτή είναι η πραγματικότητα, την έβλεπε και ο κόσμος που ήταν εκεί και αντιμετώπιζε αυτή την ιστορία. Δυστυχώς, το τι λέει ο καθένας που δεν είναι εκεί εμένα δεν με αφορά».

«Το θέμα είναι ότι τα ράντζα γέμισαν το νοσοκομείο, όχι από που τα δανείστηκαν, αλλά γιατί μπαίνουν τα ράντζα», υπογράμμισε η κα Παγώνη. «Ο κόσμος δεν μπορεί να μπαίνει σε ράντζο. Αυτό είναι το διά ταύτα, ότι πρέπει να τους διακινήσουμε γρήγορα, να "ανεβούν" στα κρεβάτια. Αυτό απασχολεί τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Όταν έχουμε ασθενείς δεν τους διώχνουμε, τους βρίσκουμε είτε ράντζα είτε κρεβάτια ... Χτες το βράδυ προσπαθήσαμε μερικά ράντζα να τα διακινήσουμε, να "ανέβουν" σε κρεβάτια, το ίδιο θα κάνουμε και σήμερα ... σε τρεις ημέρες είναι η άλλη εφημερία, της άλλης κλινικής. Είμαι υποχρεωμένη να έχω πάλι όλα τα ράντζα μου (σ.τ.σ. διαθέσιμα), για να μπορέσουν και οι άλλοι να εφημερεύσουν. Καταλαβαίνετε τι "ντόμινο" υπάρχει σε αυτή την ιστορία, όταν εφημερεύεις;».

Για το από πού προήλθαν τα ράντζα, η κα Παγώνη είπε ότι «μας ενημέρωσαν ως γιατρούς, πού θα βρούμε τα ράντζα. Είπαν ότι φέρνουν και από το "Σωτηρία". Το αν φέρνουν και πώς, δεν με ενδιαφέρει εμένα, με ενδιαφέρουν κρεβάτια για να μπουν οι άρρωστοι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL