Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Πόρισμα για Πέραμα / Στα «μαλακά» οι αστυνομικοί - Προς καρατόμηση ο επικεφαλής της Άμεσης Δράσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πόρισμα για Πέραμα / Στα «μαλακά» οι αστυνομικοί - Προς καρατόμηση ο επικεφαλής της Άμεσης Δράσης

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Οι πληροφορίες για τα συμπεράσματα του πορίσματος σχετικά με την τραγωδία στο Πέραμα όπου σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών ένας 18χρονος, κατατείνουν στο ότι θα υπάρξει με «χειρουργικό» τρόπο, προστασία, επί της ουσίας, των επτά αστυνομικών της ΔΙΑΣ που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και το ανάθεμα θα πέσει στον επικεφαλής της Άμεσης Δράσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πληροφορίες λένε πως οδεύει προς καρατόμηση ο Α100, ο αξιωματικός που στα ηχητικά ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας, έδωσε την εντολή να σταματήσει η καταδίωξη του κλεμμένου αυτοκινήτου χωρίς να εισακουστεί αν και η εντολή δόθηκε επτά με οκτώ φορές σε έντονο τόνο.

Το πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνει λόγο για κακό συντονισμό, έλλειψη εκπαίδευσης στη διαχείριση και αδυναμία του κέντρου επιχειρήσεων να ανταπεξέλθει στο περιστατικό.

Στο μέγα ερώτημα γιατί οι επτά αστυνομικοί δεν υπάκουσαν στις εντολές των ανωτέρων τους να διακόψουν την καταδίωξη του κλεμμένου αυτοκινήτου, οι πληροφορίες λένε ότι η απάντηση θα είναι ότι υπήρξε πρόβλημα στις επικοινωνίες μέσω ασυρμάτου.

Έτσι, μπορεί το πόρισμα να δίνει μια εικόνα ότι η ΕΛΑΣ τα έκανε όλα λάθος, όμως, οι ευθύνες για τα λάθη θα διαχέονται γενικά και αορίστως στην ελλιπή εκπαίδευση, στον κακό συντονισμό καθώς και σε προβλήματα με τις επικοινωνίες. Και ως μοναδικός υπεύθυνος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα εμφανίζεται ο επικεφαλής της Άμεσης Δράσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θανάσης Καμπαγιάννης δικηγόρος της οικογένειας του 18χρονου αναμένεται τις επόμενες ημέρες να προχωρήσει σε διάβημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 7 αστυνομικοί από το αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχει τοποθετηθεί για τα δυο ψέματα όσον αφορά στο τραγικό περιστατικό στο Πέραμα που είπε η ΕΛΑΣ στην επίσημη ανακοίνωσή της.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL