Πέραμα / Ο Κούγιας αμφισβητεί ότι ο 14χρονος που «καίει» τους αστυνομικούς επέβαινε στο όχημα

Πέραμα / Ο Κούγιας αμφισβητεί ότι ο 14χρονος που «καίει» τους αστυνομικούς επέβαινε στο όχημα

Οι δηλώσεις του 14χρονου οδηγού του κλεμμένου αυτοκινήτου ο οποίος παρουσιάστηκε με τη δικηγόρο του αυτοβούλως στον εισαγγελέα Πειραιά «καίνε» τους αστυνομικούς για τον θάνατο του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη. «Μόλις σταματήσαμε, σηκώσαμε τα χέρια ψηλά και αυτοί μας πυροβόλησαν» είπε ο 14χρονος Βαγγέλης ο οποίος τόνισε ότι έκανε όπισθεν μετά τους πυροβολισμούς των αστυνομικών. 

Τώρα, ο συνήγορος υπεράσπισης των αστυνομικών, Αλέξης Κούγιας, αμφισβητεί ότι ο 14χρονος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο εκείνη τη νύχτα καθώς υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί δεν αναγνωρίζουν τον νεαρό. «Το πρόσωπο αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πρόσωπο με το οποίο διέφυγε. Διαφέρει και ως προς το ύψος και ως προς τον σωματότυπο. Πιθανολογούν, όπως κι εγώ, πως είναι η επιλογή αυτού του προσώπου και μάλιστα λόγω της ηλικίας του, να επιφορτιστεί αυτός τις βαριές κατηγορίες ώστε να μην αποδοθούν σε άλλους»

Υπενθυμίζεται ότι ο 14χρονος προσερχόμενος στον εισαγγελέα Πειραιά είχε αναφέρει:

«Έκανα μανούβρα για να φύγουμε όταν είδα ότι είχαν χτυπήσει τον φίλο μου» είπε και επεσήμανε ότι οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ είχαν κατέβει από τις μηχανές τους και τις είχαν αφήσει κάτω. 

«Οι μηχανές ήταν κάτω, τις είχαν αφήσει οι αστυνομικοί και όταν τις χτύπησα δεν ήταν επάνω αστυνομικοί» είπε ο 14χρονος Βαγγέλης, επαναλαμβάνοντας ότι οι αστυνομικοί ήρθαν από τη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου και τους πυροβόλησαν μόλις είχαν σταματήσει.

Ο 14χρονος είπε ότι φοβήθηκαν και γι’ αυτό δεν σταμάτησαν νωρίτερα στο σήμα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και επέμεινε ότι οι αστυνομικοί άρχισαν να τους πυροβολούν χωρίς εκείνος να έχει κάνει κίνηση με το αυτοκίνητο για να τους χτυπήσει.