Ιδιωτικό σχολείο / Απέλυσε εκπαιδευτικό μετά από δημοσκόπηση μαθητών

Ιδιωτικό σχολείο / Απέλυσε εκπαιδευτικό μετά από δημοσκόπηση μαθητών

Ιδιωτικό σχολείο της Δυτικής Αττικής απέλυσε εκπαιδευτικό μετά από 1,5 μήνα υπηρεσίας αναφέροντας ως αιτιολογία «εσωτερική αξιολογική διαδικασία». Ο εκπαιδευτικός διέθετε πλούσια διδακτική εμπειρία στο φροντιστηριακό χώρο και γνώριζε πολύ καλά το αντικείμενό του όπως τονίζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ).

Όσο για το ποια ακριβώς ήταν η διαδικασία, προκύπτει ότι ήταν δημοσκόπηση μαθητών. Το συγκεκριμένο σχολείο, δεν είναι η πρώτη φορά που ακολουθεί αντιεκπαιδευτικές πρακτικές, καθώς τα τελευταία χρόνια, όπως τονίζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, προκειμένου να «πουλήσει» στους γονείς «αριστεία», εκδιώκει μαθητές με κριτήριο τη βαθμολογία! «Έτσι λοιπόν, με γνήσιες «αξιολογικές» διαδικασίες βασισμένες σε «παιδαγωγικά» κριτήρια, η διοίκηση του σχολείου επικαλέστηκε μια διαδικασία που περισσότερο θυμίζει Big Brother παρά εκπαιδευτήριο και τον απέλυσε».

Δυστυχώς, αυτή είναι η –ανεξέλεγκτη πλέον– κατάσταση στην ιδιωτική εκπαίδευση σημειώνει η ΟΙΕΛΕ. «Η εργοδοτική ασυδοσία, η καταπάτηση στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, η εκδικητικότητα σε όποιον έχει άποψη ή διεκδικεί τη νομιμότητα βαφτίζονται «εσωτερική αξιολόγηση». Και την ώρα που οι εντελώς ελεύθερες, χωρίς καμιά αιτιολόγηση, απολύσεις μαίνονται, η υπουργός Παιδείας υποχρεώνει μέσω δικαστικών αποφάσεων τους δημόσιους εκπαιδευτικούς σε μια αξιολογική διαδικασία-παρωδία».

Η ΟΙΕΛΕ ζητά την άμεση παρέμβαση των ελεγκτικών αρχών της πολιτείας τόσο για την απαράδεκτη και εκδικητική απόλυση του εκπαιδευτικού όσο και για τη γενικότερη κατάσταση στο εν λόγω εκπαιδευτήριο.