Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Το ενδιαφέρον
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ενδιαφέρον

Βουνά και φαράγγι
(PIXABAY.COM)

Οι άνθρωποι συνηθίζουν να μετρούν το μέγεθός τους και να το συγκρίνουν με άλλους ανθρώπους.

Άλλοι μετρούν το ύψος τους σε εκατοστά, άλλοι τα κατορθώματά τους και κάποιοι το βάρος που σηκώνουν στα γόνατα ή στους ώμους τους.

Εκείνος δεν ήταν έτσι.

Ανήκε σε εκείνη τη μικρή μειοψηφία που μέτραγε τις δυνάμεις του απέναντι στις συνθήκες, στη φύση ή στα φαινόμενα· συναγωνιστικά και όχι ανταγωνιστικά. Ανάλογα με το αποτέλεσμα έβγαζε και συμπέρασμα κάθε φορά.

Για παράδειγμα, όταν έβρεχε, όπως τούτες τις ημέρες, που οι μετακινήσεις είναι δύσκολες, φρόντιζε πάντοτε να έχει μαζί του την ομπρέλα ή ένα αδιάβροχο, όταν είχε κρύο να είναι καλά ντυμένος και στη ζέστη απαραίτητα είχε μαζί του νερό.

Όποτε έβρισκε ένα μικρό παράθυρο στον χρόνο, εξορμούσε για να μετρηθεί με τη φύση.  Έτσι, τούτη τη φορά που ξύπνησε νωρίς, έσπευσε στο κοντινότερο βουνό.

Είχε αποφασίσει δε, μια και ο χρόνος το επέτρεπε, να ακολουθήσει μια άλλη διαδρομή από τη συνηθισμένη, ένα πιο δύσκολο μονοπάτι και πιο απαιτητικό.

Ανέβηκε βήμα το βήμα μέχρι την κορυφή, εκεί που το βλέμμα του δεν σταματούσε σε κάποιον τοίχο, κι έπειτα ξεκίνησε για την επιστροφή μέσα από ένα μικρό φαράγγι, χωμένο μέσα στο βουνό.

Ολοκλήρωσε σώος και αβλαβής και όσο σκεφτόταν πως και αυτή τη φορά το βουνό τον δέχθηκε, τον ίδιο και την αναστάτωση που προκάλεσε, έβγαλε από το σακίδιο τη μάσκα, την έβαλε στην τσέπη, φόρεσε το κράνος του και αναχώρησε για την πόλη με ένα αίσθημα πληρότητας και ευγνωμοσύνης για το δώρο της επιστροφής.

Ίσως και με μια αυταρέσκεια σαν εκείνη που νιώθουν οι άνθρωποι όταν γίνονται αποδεκτοί, μέχρι που μια μικρή μέλισσα χώθηκε στο κράνος του και του έριξε μια ξεγυρισμένη τσιμπιά δίπλα στο μάτι και τον απειλούσε και με μια δεύτερη καθώς παρέμενε εγκλωβισμένη.

Έβγαλε το κράνος του γρήγορα, την απελευθέρωσε και έτρεξε γρήγορα προς τον σταθμό α’ βοηθειών της περιοχής για να αντιμετωπίσει το πρήξιμο που δεν έλεγε να σταματήσει να μεγαλώνει.

Μπήκε γρήγορα και στάθηκε μπροστά σε μια ρεσεψιονίστ που άλλο τόσο γρήγορα τον έσπρωξε προς την πόρτα της εξόδου για να τον θερμομετρήσει, χωρίς να νοιάζεται για τον πόνο του. Στάθηκε σε απόσταση και τον ρώτησε για το ατύχημα. Και αμέσως τον παρέπεμψε σε κάποιο νοσοκομείο, διότι το Κέντρο Υγείας δεν διέθετε ούτε νοσηλεύτρια ούτε γιατρό. Ελλείψεις σε προσωπικό και αμμωνία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL