Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.2°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.5°C15.6°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.0°C16.6°C
4 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.8°C16.9°C
2 BF 65%
Κυριάκος Μητσοτάκης / Με υπεροπτικό ύφος απέναντι στους σεισμόπληκτους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυριάκος Μητσοτάκης / Με υπεροπτικό ύφος απέναντι στους σεισμόπληκτους

Μητσοτάκης Κρήτη
EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Φάρμακο για κάθε νόσο έχει καταστήσει την αποφυγή της ευθύνης ο πρωθυπουργός ο οποίος κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη και συγκεκριμένα στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές, έγινε δέκτης έντονων παραπόνων από κατοίκους.

Συγκεκριμένα, ενώ ο Κ. Μητσοτάκης βρισκόταν στο Αρκαλοχώρι, το οποίο μετρά τις πληγές του από τον χθεσινό σεισμό των 5,8 ρίχτερ, κάτοικοι των προσέγγισαν και όταν του είπαν ότι «ήρθαν οι σκηνές και ζητάνε από τον κόσμο να πάνε στρώματα και κουβέρτες. Πώς;», ο ίδιος το μόνο που βρήκε να πει ήταν ότι «κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

«Έχει καταστραφεί η τοπική κοινωνία και από τον κορωνοιό και τώρα υπάρχουν άνθρωποι χωρίς σπίτια» τόνιζαν οι ίδιοι κάτοικοι, με τον πρωθυπουργό να βρίσκεται εμφανώς σε δύσκολη θέση αναφορικά με την αναποτελσματικότητα των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για τους σεισμόπληκτους.

«Θα στεγαστείτε κανονικά και θα φτιάξουμε την πόλη από την αρχή. Σωστά αυτή τη φορά», δήλωσε ο πρωθυπουργός ο οποίος βρήκε τρόπο να απεμπολήσει για άλλη μία φορά τις όποιες ευθύνες.

Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από κάτοικο της περιοχής η οποία φώναξε: «Η ευθύνη σε εμάς. Πάλι η ευθύνη στον κόσμο» και πρόσθεσε ειρωνικά, «σωστά να την φτιάξουμε».

ΣΥΡΙΖΑ: Έλλειψη ενσυναίσθησης και διαρκής επίκληση της ατομικής ευθύνης

«Στις εύλογες διαμαρτυρίες σεισμόπληκτων στην Κρήτη, που κατήγγειλαν πως κοιμούνται σε σκηνές πάνω στο τσιμέντο, ο κ. Μητσοτάκης, αντί για μια κουβέντα παρηγοριάς και μέτρα στήριξης, τους έριξε και τις ευθύνες από πάνω για τη "μη σωστή" κατασκευή των σπιτιών τους» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «η παντελής έλλειψη ενσυναίσθησης και η διαρκής επίκληση της ατομικής ευθύνης των πολιτών, ακόμη και για τις φυσικές καταστροφές, είναι πλέον εξοργιστική».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL