Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
ΕΡΤ / Με επτά ελληνικές σειρές στον αέρα ξεκινάει τη Δευτέρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΤ / Με επτά ελληνικές σειρές στον αέρα ξεκινάει τη Δευτέρα

ΕΡΤ

Με μεγαλύτερη ένταση συνεχίζει η ΕΡΤ να επενδύει στην ελληνική μυθοπλασία και την περίοδο 2021-22, στοχεύοντας σε υψηλά μερίδια τηλεθέασης. Και εάν η ενημέρωση στην κρατική τηλεόραση πάσχει πολλαπλώς (μονομέρεια, απόκρυψη ειδήσεων, έλλειμμα πολιτικής πολυφωνίας, έλλειψη εκπομπών έρευνας), η ψυχαγωγία, στο σκέλος της μυθοπλασίας, δείχνει να διαμορφώνεται με (υπερ)επάρκεια και ορισμένες φορές σε υψηλό επίπεδο.

Από αύριο θα ξεκινήσουν οι πρεμιέρες, όπως έχει προγραμματιστεί, τέσσερις σειρές συνεχίζουν από πέρυσι (ο "Πλάτανος", η "Τούρτα", η "Ζακέτα" και "Τα καλύτερα μας χρόνια") και ακόμη τρεις σειρές καινούργιες: «Κάρτ Ποστάλ», «Βαρδιάνος στα Σπόρκα» και «Σε ξένα χέρια». Σύνολο, επτά ελληνικές σειρές μυθοπλασίας στον αέρα. Εν τω μεταξύ, τρεις ακόμα σειρές αναμένεται να ξεκινήσουν γυρίσματα ή μόλις έχουν ξεκινήσει, προκειμένου να αντικαταστήσουν αυτές που θα ολοκληρωθούν πριν ή μετά τα Χριστούγεννα. Στα σκαριά βρίσκονται οι σειρές:

* «Αγάπη Παράνομη», από διήγημα του Κων. Θεοτόκη, σε σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη και σενάριο της Ελένης Ζιώγα, με την Καριοφυλιά Καραμπέτη και τον Νίκο Ψαρρά. Θα προβάλλεται κάθε Σάββατο βράδυ.

* Ο «Όρκος», που έχει χαρακτηριστεί ως το ελληνικό "Grey’s Anatomy", με τον Γιάννη Στάνκογλου στον κεντρικό ρόλο του γιατρού. Αυτός ο γιατρός όμως βρίσκει τους ασθενείς του στον δρόμο. Στο καστ και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

* «Πεθαίνω για σένα» ή «Κι όμως είμαι ακόμη εδώ», ο τίτλος δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη, είναι η τρίτη σειρά, κωμική, με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη στον ρόλο του γιατρού και την Κατερίνα Γερονικολού στον ρόλο μιας υποχόνδριας γυναίκας που πληροφορείται από λάθος ότι έχει μπροστά της μόνο λίγους μήνες ζωής.

Στις νέες σειρές περιλαμβάνονται:

** Η καθημερινή «Σε ξένα χέρια», που συνδυάζει το κωμικό με το δραματικό στοιχείο και ξεκινάει αύριο, Δευτέρα. Παίζουν οι Γιάννης Μπέζος, Ρένια Λουιζίδου, Βάσω Λασκαράκη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Χριστίνα Αλεξανιάν.

** Από το μυθιστόρημα του Αλ. Παπαδιαμάντη η σειρά «Βαρδιάνος στα Σπόρκα» (επιστάτης στα μολυσμένα πλοία), σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη, ολοκληρώνεται σε 4 επεισόδια και ξεκινάει το ερχόμενη Σάββατο. Ακολουθούν οι σειρές εποχής 4 επεισοδίων επίσης «Ποίος ήτο ο φονεύς του αδελφού μου» του Γ. Βιζυηνού με τους Ν. Παπαγιάννη και Τατ. Παπαμόσχου και «Κρίσιμες στιγμές» της Γαλάτειας Καζαντζάκη με την Τάνια Τρύπη και τον Άκη Σακελλαρίου.

** Η σειρά «Καρτ Ποστάλ», 12 αυτοτελών επεισοδίων, από διηγήματα της Βικτώρια Χίσλοπ, που θα μεταδίδεται αμέσως μετά, κάθε Σάββατο. Με γυρίσματα στην Κρήτη και στο Λονδίνο, κινείται γύρω από τα ταξίδια και τις αναμνήσεις ενός Άγγλου αρχαιολόγου με ελληνική καταγωγή.

Μήπως το παράκανε η ΕΡΤ; Όλο το prime time - η ζώνη υψηλής τηλεθέασης μετά τις 10.00 το βράδυ, αλλά και στο off-peak (εκτός της ώρας αιχμής) από τις 7.00 το απόγευμα, η ΕΡΤ1 θα μεταδίδει ελληνικές σειρές. Πριν από το δελτίο ειδήσεων, στις 8.00, τον «Πλάτανο». Μετά το δελτίο ειδήσεων στις 10.00, τη νέα σειρά «Σε ξένα χέρια», με τον Γιάννη Μπέζο και τη Ρένια Λουιζίδου. Και αμέσως μετά, στις 11.00, πάλι ελληνική σειρά, εναλλάξ «Η τούρτα της Μαμάς» και «Τα καλύτερα μας χρόνια», ώς τις 12.00 τα μεσάνυχτα. Εν τω μεταξύ και στις 7.00 το απόγευμα θα μεταδίδονται σειρές σε επανάληψη. Μήπως είναι υπερβολή;

Το Σάββατο το βράδυ η ΕΡΤ προτείνει σειρές εποχής, βασισμένες σε διηγήματα Ελλήνων λογοτεχνών: τις σειρές του Μανούσου Μανουσάκη αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων και, στη συνέχεια, τις σειρές από τα διηγήματα της Β. Χίσλοπ, του Κ. Θεοτόκη κ.ά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL