Ρόδος Γυναικοκτονία / Είχε καταλάβει ότι ο δράστης «έχει πρόβλημα» - Ήθελε να ελέγχει πλήρως τις κινήσεις της

Ρόδος Γυναικοκτονία / Είχε καταλάβει ότι ο δράστης «έχει πρόβλημα» - Ήθελε να ελέγχει πλήρως τις κινήσεις της

Η τοπική κοινωνία της Ρόδου είναι συγκλονισμένη από το νέο περιστατικό γυναικοκτονίας, τον φόνο της 32χρονης εκπαιδευτικού από τον 40χρονο πρώην σύντροφό της, που στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Στο σημείο του εγκλήματος περαστικοί έχουν αφήσει λουλούδια και κεριά στη μνήμη του θύματος.

Οι γονείς του θύματος περιέγραψαν στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega το πώς εξελίχθηκε η σχέση με το δράστη, από την γνωριμία μέχρι την επί δίμηνο συγκατοίκηση. Η αρχική εικόνα για μία σχέση που επεδίωκε «να μην μπλέξουμε οικογένειες» όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά έγινε σταδιακά σαφές ότι εξελίχθηκε σε μία προσπάθεια πλήρους ελέγχου των κινήσεων της άτυχης γυναίκας, με σκηνές ζηλοτυπίας και πίεση, που έγινε πιο έντονη τον Αύγουστο.

Η 32χρονη αποφάσισε να διακόψει την σχέση και μάλιστα είχε πει στην μητέρα της ότι «ο άνθρωπος είναι τρελός, έχει πρόβλημα» όπως ανακάλεσε η τελευταία. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχε επιστρέψει στο σπίτι των γονιών της. Το πρωί της Τετάρτης φέρεται να αντελήφθη ότι ο δράστης βρισκόταν στην ίδια περιοχή με αυτήν μέσα σε αυτοκίνητο και πιθανώς την παρακολουθούσε, αλλά δεν έδωσε σημασία. Όπως περιέγραψε εξάλλου και ο πατέρας της, καθώς δεν είχε υπάρξει άλλη βίαιη συμπεριφορά, δεν κινητοποιήθηκαν για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει νέα επαφή με τον 40χρονο. «Δεν πάει το μυαλό, αν και φοβόμουνα», όπως είπε.

Το μεσημέρι βγήκε από το σπίτι των γονιών της και κινήθηκε προς το αυτοκίνητό της στην οδό Μόσχας, στο Ροδίνι. Ο δράστης που επέβαινε σε νοικιασμένο αυτοκίνητο πλησίασε το σημείο, βγήκε έξω και την πυροβόλησε δύο φορές με κυνηγετικό όπλο, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε ξανά στο όχημα που χρησιμοποιούσε και διέφυγε. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι παραπάνω από το να διαπιστώσουν τον θάνατό της. 

Τελικά, ο 40χρονος αποδείχθηκε ότι είχε επιστρέψει στην δική του κατοικία, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Εκεί, με το ίδιο όπλο αφαίρεσε την δική του ζωή. Οι πληροφορίες θέλουν να άφησε σημείωμα στο οποίο αναφέρει πως σκότωσε την πρώην σύντροφό του εξαιτίας του ότι το θύμα διέκοψε τη σχέση τους. Καθώς και στις δύο περιπτώσεις ενημερώθηκε η ΕΛΑΣ για τους πυροβολισμούς και την δολοφονία της άτυχης γυναίκας, τα δύο περιστατικά συνδέθηκαν και αποκαλύφθηκε το σκηνικό που οδήγησε στην νέα γυναικοκτονία.

Από τα ρεπορτάζ προκύπτει εξάλλου ότι ο 40χρονος ήταν διαζευγμένος με παιδί και στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα όρασης μετά από ατύχημα.