Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Ζακ Κωστόπουλος / Συγκέντρωση και πορεία για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζακ Κωστόπουλος / Συγκέντρωση και πορεία για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία

avgi.gr

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας και η πρωτοβουλία Justice For Zak/Zackie μαζί με άλλες συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση την Τρίτη στις 18:00 στην οδό Γλάδστωνος. Μία ώρα αργότερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί πορεία προς το Σύνταγμα.

Στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας συμμετέχει χιλιάδες κόσμος, με την κεφαλή της πορεία να είναι στην πάνω στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως αναφέρουν στο κάλεσμα τους «στις 21 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε που ο Ζακ, από τότε που η Zackie δολοφονήθηκε άγρια από ιδιοκτήτες και αστυνομικούς στην οδό Γλάδστωνος μπροστά σε δεκάδες συμπολίτες μας, που δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν την σφαγή και να αποτρέψουν τη βαρβαρότητα».

Τονίζουν επίσης ότι πέρασαν τρία χρόνια με κατασκευασμένα ψέματα, παραπληροφόρηση και σκύλευση του σώματος του Ζακ. «Την οργή για την απώλειά του διαδέχτηκε το πένθος, το κοινό μας μοιρασμένο πένθος για την αγάπη που μας στέρησαν. Η οργή μας για την ατιμωρησία, για το ρατσιστικό τους μίσος, για τις προσπάθειες συγκάλυψης, για την τρίχρονη, δυσανάλογη καθυστέρηση παραμένει και όσο περνάει ο καιρός θεριεύει».

Η μητέρα του Ζακ Κωστόσπουλου ανάρτησε σήμερα ένα συγκινητικό μήνυμα προς τον Ζακ που ομόρφυνε «τον κόσμο με τα λόγια σου, την καλοσύνη και τη συμπόνια σου, την ευγενική σου ψυχή και την αγάπη σου».

«Άφησες ανοιχτές πληγές και τη μαγεία σου να πλανάται στον αέρα και να ψάχνει κάπου να φωλιάσει» σημειώνει η μητέρα του τρία χρόνια μετά το άγριο λιντσάρισμα έξω από κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας.

Κεράκια σχηματίζουν το όνομα του Ζακ στο Σύνταγμα (avgi.gr)
avgi.gr

avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr

Φωτογραφίες - ενημέρωση: Κώστας Παπαντωνίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL