Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Πάτρα / Κρίσιμη η κατάσταση του 6χρονου - Πέντε συλλήψεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάτρα / Κρίσιμη η κατάσταση του 6χρονου - Πέντε συλλήψεις

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των πέντε ατόμων που φέρονται να έχουν την ευθύνη για την παραλίγο τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη διοργάνωση αγώνων καρτ, στο κέντρο της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news πρόκειται για τους διοργανωτές, τον οδηγό του οχήματος και τους υπεύθυνους ασφαλείας.

Μέχρι ώρας οι συλληφθέντες κρατούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού, ενώ αύριο αναμένεται να περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του μικρού Φώτη, ο οποίος νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου, ο διευθυντής της μονάδας, Ανδρέας Ηλιάδης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δίνουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα και θέλουμε να καταφέρουμε το καλύτερο. Όμως, πρέπει να περάσει το πρώτο 48ωρο, όπως γίνεται στις περιπτώσεις των βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, για να διαπιστώσουμε το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του παιδιού. Πάντως πρέπει να πω ότι υπάρχει μία σταθερότητα στην κατάσταση του τραυματία μας».

Σημαντική είναι η μαρτυρία του πρώτου γιατρού που επελήφθη του σοβαρού περιστατικού, ο οποίος παρακολουθούσε επίσης ως θεατής την επίδειξη καρτ στην πλατεία Γεωργίου. Πρόκειται για τον διευθυντή Γενικής Ιατρικής στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, Βαγγέλη Δημητρόπουλο 

«Παρακολουθούσα τον αγώνα, ένα καρτ συγκρούστηκε, σηκώθηκε στον αέρα, χτύπησε στη μπάρα, γύρισε και πλάκωσε το παιδί. Είχαν πέσει τα κιγκλιδώματα, μετέφεραν το παιδί στον ειδικό χώρο στην Αγίου Γεωργίου», ανέφερε ο κ. Δημητρόπουλος στο thebest.gr και περιέγραψε τις προσπάθειες να επαναφέρουν το οξυγόνο του παιδιού. «Βοηθήσαμε να το ακινητοποιήσουμε. Ήταν σε κώμα, δεν είχε καμία αντίδραση, το παραλάβαμε με πολύ φτωχό οξυγόνο, στο 65, και το φτάσαμε στο 98. Πληροφορούμαι ότι είναι πολύ βαριά τραυματισμένο το παιδί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL