Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Ικαρία / Έκλεισε το αεροδρόμιο – Αρρώστησε ο μοναδικός ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ικαρία / Έκλεισε το αεροδρόμιο – Αρρώστησε ο μοναδικός ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας

Ικαρία αεροδρόμιο
(ypa.gr)

Aπίστευτο και όμως αληθινό! Έκλεισε το αεροδρόμιο της Ικαρίας και ακυρώθηκαν οι 3 προγραμματισμένες για σήμερα πτήσεις από και προς το νησί, επειδή αρρώστησε ο μοναδικός ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας.

Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του αεροδρομίου από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, εν μέσω τουριστικής περιόδου, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ δεκάδες ταξιδιώτες έχουν εγκλωβιστεί στο νησί.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται "υποδειγματικά" ανεπαρκής. Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του αεροδρομίου της Ικαρίας δημιουργεί προβλήματα όχι μόνο στον τουρισμό αλλά και στην κάλυψη αναγκών των κατοίκων του νησιού» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης.

«Εν μέσω τουριστικής περιόδου και πανδημίας, ταξιδιώτες, κάτοικοι και ασθενείς βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ανεπάρκεια της Ν.Δ.

Πληρώνουν την εμμονή των Μητσοτάκη και Καραμανλή στην αποδυνάμωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και όχι στην ενδυνάμωσή της. Η "αριστεία" να αναλάβει τις ευθύνες της» τονίζουν.

«Δεν σταματά να πληγώνει τον ελληνικό τουρισμό η κυβέρνηση των “αρίστων”» υπογραμμίζει σε δήλωσή της η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Εν μέσω πανδημίας και κορύφωσης της τουριστικής σεζόν, με ένα υποστελεχωμένο νοσοκομείο το οποίο στέλνει τα σοβαρά περιστατικά αεροπορικώς σε νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ένα ολόκληρο νησί μένει χωρίς αεροδρόμιο!» σημειώνει.

«Επιτέλους, ας σοβαρευτούν και ας προστατεύσουν τόσο τους ταξιδιώτες όσο και τον ελληνικό τουρισμό που πλήττεται από την κυβερνητική αδιαφορία» καταλήγει η Κατερίνα Νοτοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL