Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Γυναικοκτονία στη Δάφνη / Προφυλακιστέος ο δολοφόνος – Τον προπηλάκισαν συγγενείς της 31χρονης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γυναικοκτονία στη Δάφνη / Προφυλακιστέος ο δολοφόνος – Τον προπηλάκισαν συγγενείς της 31χρονης

γυναικοκτονία Δάφνη
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 39χρονος καθ΄ομολογία συζυγοκτόνος της Δάφνης, μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα. Σε βάρος του, ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία σε βάρος της συζύγου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του στον ανακριτή άλλαξε υπερασπιστική γραμμή σε σχέση με όσα είπε στην προανακριτική του κατάθεση στους αστυνομικούς υποστηρίζοντας ότι η 31χρονη δεν κοιμόταν όταν της επιτέθηκε με μαχαίρι.

Επίσης ισχυρίστηκε ότι υπάρχει πειστήριο που δείχνει ότι το θύμα είχε εξωσυζυγική σχέση.

Νωρίτερα, κατά τη μεταφορά τουτου 39χρονου στην Ευελπίδων, σημειώθηκε ένταση όταν συγγενείς της 31χρονης, που έπεσε νεκρή από τα χέρια του επιτέθηκαν στον κατηγορούμενο με μπουνιές και κλωτσιές και πετώντας του μπουκάλια και καφέδες.

Όπως φαίνεται στις εικόνες, οι αστυνομικοί που συνόδευαν τον γυναικοκτόνο αιφνιδιάστηκαν, ενώ ο 39χρονος άρχισε να τρέχει για να προφυλαχθεί από το μένος των συγγενών του θύματος. 

Στη συνέχεια, οι συγγενείς επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο όπου βρίσκεται το γραφείο του ανακριτή χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την άγρια δολοφονία της γυναίκας του ο δράστης πήγε στο αστυνομικό τμήμα και παραδόθηκε, ισχυριζόμενος ότι την σκότωσε «επειδή τη ζήλευε». 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η 31χρονη δολοφονήθηκε με δύο χτυπήματα στο λαιμό, από μαχαίρι 28 εκατοστών, ενώ πιθανότατα εκείνη την ώρα κοιμόταν και δεν πρόλαβε να αντιδράσει στην επίθεση. 

Αίσθηση προκάλεσε δε  - πέρα από το ότι πρόκειται για την έκτη γυναικοκτονία τους τελευταίους επτά μήνες - η εγκληματική αδιαφορία και αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ., με τους δύο αστυνομικούς που είχαν κληθεί στις 11 Ιουλίου να αντιμετωπίσουν προηγούμενο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της 31χρονης να μην βγαίνουν καν από το περιπολικό. Οι δύο ένστολοι έχουν τεθεί κατόπιν εορτής σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει ξεκινήσει και εισαγγελική έρευνα σε βάρος τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL