Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Πυρκαγιά Μεσσηνία / Νέα αναζωπύρωση στο Βασιλίτσι, απειλούνται σπίτια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυρκαγιά Μεσσηνία / Νέα αναζωπύρωση στο Βασιλίτσι, απειλούνται σπίτια

AVGI.GR

Συναγερμός έχει σημάνει στο Βασιλίτσι καθώς παρουσιάζεται αναζωπύρωση στο πύρινο μέτωπο που καίει από χθες.

Η φωτιά με επίκεντρο την περιοχή Βασιλίτσι δυνάμωσε ξανά, εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων, οι οποίοι κατευθύνουν τις φλόγες προς κατοικημένες περιοχές και απειλούνται σπίτια.

Το μέτωπο καίει ανάμεσα στο Βασιλίτσι και την Χρυσοκελλαριά και κατευθύνεται προς Λιβαδάκια, με τον οικισμό να εκκενώνεται. Επίσης εκκενώθηκε η κοινότητα Άγιος Γεώργιος.

Κάτοικοι και άλλων οικισμό της περιοχής έχουν ήδη αρχίσει να αναχωρούν από τα σπίτια τους, καθώς το μέτωπο εξελίσσεται γρήγορα και επεκτείνεται.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, «η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές σε παραθεριστικές κατοικίες, ενώ έχουν εκκενωθεί οι κοινότητες Άγιος Γεώργιος, Λιβαδάκια και Βασιλίτσι».

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Χθες ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τις απογευματινές ώρες χθες σε δασική έκταση.

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν, από νωρίς σήμερα το πρωί, ρίψεις νερού, ενώ από εδάφους εξακολουθούν να επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 18 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL