Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Καταγγελία - Πυροσβεστική / Αποκάλυψε ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό και τον έστειλαν στο πειθαρχικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία - Πυροσβεστική / Αποκάλυψε ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό και τον έστειλαν στο πειθαρχικό

ΦΩΤΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Δυσανεξία στην κριτική επιδεικνύει η πολιτική και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, που δεν ανέχεται όπως αποδεικνύεται δημόσιες τοποθετήσεις που δεν τις είναι αρεστές. Έτσι, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΟΠΥΣΥΠ) βρέθηκε να ελέγχεται πειθαρχικά επειδή μίλησε δημόσια για τα προβλήματα στην επάρκεια των πυροσβεστικών μέσων και την ασφάλεια των συναδέλφων του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΠΥΣΥΠ, αυτό που ενόχλησε ήταν τα όσα δήλωσε κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας σε τηλεοπτικό σταθμό. «Έγινε δυσάρεστος γιατί εξέφρασε την άποψη του στον σταθμό του ALPHA ότι η ένταξη των τριών χιλιάδων εποχικών πυροσβεστών και ειδικού προσωπικού (ΠΠΥ) έπρεπε να είχε δρομολογηθεί από τον χειμώνα και όχι να προτάσσεται εν είδη πυροτεχνήματος στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου. Έγινε δυσάρεστος γιατί μίλησε για τον ελλιπή καθορισμό των δασικών εκτάσεων και των μεικτών δασικών ζωνών (κατοικίες μέσα σε δάση που έχουν μετατραπεί σε οικισμούς από τα χρόνια). Επίσης υπέπεσε σε βαρύτατο παράπτωμα γιατί επισήμανε ότι οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στην Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της χώρας μας με υψηλή επικινδυνότητα πυρκαγιάς,  δεν διέθετε ούτε ένα ελικόπτερο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Το Πυροσβεστικό Σώμα δεν είναι απροσπέλαστο στην άσκηση οποιασδήποτε κριτικής ιδίως σε σχέση με την οργανωτική του δομή, τις συνθήκες εργασίας και τις κοινωνικές παραμέτρους. Η “ποινικοποίηση” της κριτικής και η πειθαρχική δίωξη των συνδικαλιστών πυροσβεστών που μετέχουν στην ελεύθερη δημόσια συζήτηση δεν εξασφαλίζουν την επιδοκιμασία ούτε προστατεύουν το κύρος του Σώματος, αντιθέτως υποδηλώνουν ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμα δημοκρατικού αισθήματος» καταγγέλλει η ΠΟΠΥΣΥΠ και καταλήγει: «Το να έχεις γνώμη στο Πυροσβεστικό Σώμα συνιστά  πειθαρχικό παράπτωμα  και οδεύεις στην πυρά». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL