Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Κρήτη / Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο αγνοουμένων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κρήτη / Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο αγνοουμένων

λιμενικό σκάφος
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός άνδρα και μίας γυναίκας, που από χθες το απόγευμα αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή νότια του Ηρακλείου κοντά στην Μονή Κουδουμά, όταν λόγω θαλασσοταραχής ανετράπη η βάρκα στην οποία επέβαιναν και βρέθηκαν στη θάλασσα.

Παρά τις προσπάθειες, τόσο του Λιμενικού με πλωτά σκάφη, όσο και εναέριας συνεργασίας με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, μέχρι αργά το βράδυ δεν κατέστη δυνατή η ανεύρεση τους. 

Πρόκειται για ζευγάρι από χωριό του Ηρακλείου, το οποίο ζει και δραστηριοποιείται στο εξωτερικό και βρισκόταν στην περιοχή για διακοπές.

Στο πλαίσιο αυτό νοικιάσαν μία βάρκα πέντε μέτρων ανοιχτού τύπου και, όπως δηλώθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανοίχτηκαν στη θάλασσα παρά τον άνεμο 5 έως 6 μποφόρ που έπνεε στην περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονος κυματισμός.

Η βάρκα ανετράπη και το ζευγάρι χάθηκε στο νερό. Πολίτες αλλά και μοναχοί της Μονής Κουδουμά, διέκριναν την αναποδογυρισμένη βάρκα, οπότε και κινητοποιήθηκαν οι αρχές και στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού των δύο αγνοουμένων.

Μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες συνεχίζονται από αέρος και θάλασσας, ενώ λιμενικοί βρίσκονται κατά μήκος της ακτογραμμής της ευρύτερης περιοχής, ελέγχοντας μήπως και εντοπίσουν τους αγνοούμενους στα αβαθή. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL