Εθνική Τράπεζα / Έκλεισε το μοναδικό υποκατάστημα τραπέζης στο δήμο Μάνδρας

Εθνική Τράπεζα / Έκλεισε το μοναδικό υποκατάστημα τραπέζης στο δήμο Μάνδρας

Από την Πέμπτη 22 Ιουλίου που έκλεισε το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, οι 20.000 κάτοικοι της Μάνδρας δεν θα έχουν καμία πρόσβαση σε κάποιο τραπεζικό κατάστημα με φυσική παρουσία, γεγονός που καταδικάζει την περιοχή σε οικονομικό μαρασμό, ανοίγοντας ακόμα περισσότερο την ψαλίδα των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων.

Όπως επισημαίνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αττικής τού ΣΥΡΙΖΑ «η ψηφιοποίηση χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να θέσει στο περιθώριο χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ψηφιακά μέσα».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων και εργαζομένων ενάντια στο κλείσιμο του τραπεζικού καταστήματος στη Μάνδρα και «απαιτεί από τις τράπεζες να στηρίξουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλη τη κοινωνία και όχι μόνο σε ολιγάριθμα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Μέχρι σήμερα έχουν κλείσει 96 καταστήματα τραπεζών ενώ το 2020 είχαν κλείσει συνολικά 158. Παράλληλα οι εργαζόμενοι όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στην «εξαναγκαστική» εθελουσία έξοδο και την απόλυση.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αττικής τού ΣΥΡΙΖΑ  επισημαίνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με τα 340 εκ. ευρώ τραπεζικό χρέος, έχει αδυναμία να θέσει όρους στις τράπεζες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

«Έχει ήδη νομοθετήσει ασυλία στα τραπεζικά στελέχη και κοροϊδεύει τους πολίτες με ψεύτικες υποσχέσεις ότι δε θα κλείσει τραπεζικό κατάστημα σε έδρα δήμου. Τρανό παράδειγμα διάψευσης, το κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, στο Δήμο Μάνδρας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.