Ξενοδόχοι / «Η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι, μπορεί να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο»

Ξενοδόχοι / «Η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι, μπορεί να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο»

«Το παράδειγμα της Μυκόνου ξεκάθαρα δείχνει ότι είμαστε σε δεύτερη σεζόν Covid. Όπου δεν τηρούνται τα μέτρα κινδυνεύει η τοπική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται». Αυτό τονίζει σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος και υπογραμμίζει: «Ανησυχία υπάρχει, όπως έχω πει πριν από δύο μήνες, τα επιδημιολογικά δεδομένα κρίνουν και την εξέλιξη της σεζόν».

Προς το παρόν η χώρα είναι σε καλύτερα επίπεδα από 2020 τονίζει ο κ. Τάσιος, ωστόσο σημειώνει ότι η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα σχολαστικά και δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, μπορεί να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο.

Εστιάζοντας στις ακυρώσεις στο νησί των ανέμων, ο πρόεδρος της ΠΟΞ κάνει λόγο για λογικές ακυρώσεις που προέρχονται από Έλληνες και ξένους, όπως εξηγεί.

Η χθεσινή ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά, για lockdown στο νησί «πάγωσε» επιχειρηματίες, εργαζόμενους και κατοίκους στο νησί.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης & Εστίασης Μυκόνου και το Σωματείο Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου αναφέρουν -μεταξύ άλλων- πως «ακόμη 11 ημέρες χαμένες είναι ένας επαγγελματικός αιώνας για εμάς» και ζητούν να τηρηθεί άμεσα «η πρωθυπουργική δέσμευση και να αναθεωρηθεί η απόφαση του κ. Χαρδαλιά, αλλά να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις μας που θεωρούμε ότι μπορούν να αποτελέσουν και βάση εφαρμογής συνολικότερα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς ο οποίος προέρχεται απ' την «οικογένεια» της Ν.Δ. δεν έκρυψε την ενόχλησή του και άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης.