Βασίλης Τσιάρτας / Οι ομοφοβικές και ρατσιστικές αναρτήσεις που προκάλεσαν έκρηξη οργής

Βασίλης Τσιάρτας / Οι ομοφοβικές και ρατσιστικές αναρτήσεις που προκάλεσαν έκρηξη οργής

Ο Βασίλης Τσιάρτας αγαπήθηκε από τους φιλάθλους της ΑΕΚ και της Εθνικής ομάδας για τη δεξιοτεχνία του και το παιγνίδι - «κέντημα» που έκανε μέσα στο γήπεδο.

Όμως, μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ανέλαβε δράση στα social media, αποκαλύπτοντας τις ομοφοβικές και ρατσιστικές του πεποιθήσεις.

Και ήταν αυτές οι απαράδεκτες αναρτήσεις του που τα τελευταία χρόνια έχουν προκαλέσει κύμα οργής και αγανάκτησης σε όλους, πολύ περισσότερο στους φιλάθλους της ΑΕΚ.

Η επιλογή της διοίκησης να αναθέσει στον Βασίλη Τσιάρτα, την δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ ήταν περισσότερο από αναμενόμενο ότι θα προκαλούσε την έκρηξη οργής πολιτών, φιλάθλων και των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ.

Ήδη γίνεται συλλογή υπογραφών από πολίτες που ζητούν να μην αναλάβει θέση στην ΑΕΚ, επισημαίνοντας στο κείμενό τους ότι:

«Η ΑΕΚ, πάνω απ΄όλα, χαρακτηρίζονταν και χαρακτηρίζεται από το δημοκρατικό φρόνημα της μεγάλης πλειοψηφίας των οπαδών της. Ο Τσιάρτας, των προκλητικών ακροδεξιών απόψεων ΔΕΝ μπορεί να ανήκει στο προπονητικό team της ΑΕΚ. Καμιά απόφαση του όποιου προέδρου δεν θα γίνει αποδεκτή από τον ΑΕκτζήδικο λαό. Οι προκλήσεις έχουν και όρια. Αυτά τα όρια είναι η συλλογική – ιστορική μνήμη, και το δημοκρατικό φρόνημα, τα οποία κανείς δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει».

Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ με την Original 21 να χαρακτηρίζει «σκουπίδι» τον Βασίλη Τσιάρτα που θα λεκιάσει την ιστορία της ομάδας ενώ σφοδρές ήταν και οι αντιδράσεις των χρηστών στα social media.

Ποιες ήταν, όμως, οι ομοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις του Βασίλη Τσιάρτα που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις και συνεχίζουν να προκαλούν με αίτημα να μην προσληφθεί από τη διοίκηση της ΑΕΚ ως επικεφαλής της δεύτερης ομάδας.


Οκτώβριος 2017 – Νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου

Ο Βασίλης Τσιάρτας τον Οκτώβριο του 2017 ξεδίπλωσε τις ομοφοβικές του πεποιθήσεις με ανάρτησή του στο Facebook με αφορμή το νόμο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Όπως είχε γράψει: «οι πρώτες αλλαγές φύλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν. Υ. Γ. Νομιμοποιήστε κ τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα».

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων αλλά επέμεινε με νέα ανάρτησή του: 

«Όσους γάμους όσες παρελάσεις κ οτιδήποτε άλλο κάνουν δε πρόκειται να το δεχθώ ως φυσιολογικό. Με ξεπερνάει βέβαια το ότι θέλουν να έχουν κ παιδιά όπως επίσης κ το να βγαίνουν δημόσια να το επιδεικνύουν. Στο σπίτι του ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Κ αυτά τα ότι όποιος δε συμφωνεί είναι ρατσιστής κ διάφορες τέτοιες αηδίες να πάνε να τα πούνε αλλού. Υπάρχει πέρα από την αισθητική του κάθε ανθρώπου κ η αξιοπρέπεια. Ο θεός έπλασε τον Αδάμ κ την Εύα. Τα υπόλοιπα κατασκευάστηκαν για κατανάλωση».

Νοέμβριος 2017 – Επίθεση σε 11χρονο προσφυγόπουλο

Ένα μήνα μετά το ομοφοβικό παραλήρημα ο Βασίλης Τσιάρτας ενοχλήθηκε σφόδρα από τον 11χρονο Αμίρ και την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, που τότε ήταν πρωθυπουργός, να του χαρίσει την ελληνική σημαία.

Μέγαρο Μαξίμου-Νοέμβριος 2017

Ο 11χρονος Αμίρ και η οικογένειά του είχαν πέσει θύματα ρατσιστικής επίθεσης αφού αν και είχε κληρωθεί για σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αντί της σημαίας  του έδωσαν να κρατάει μία πινακίδα με το όνομα του σχολείου του, στη Δάφνη.

Η κίνηση του τότε πρωθυπουργού να καλέσει στο Μαξίμου τον μικρό και να του χαρίσει την ελληνική σημαία, προκάλεσε εμετικό σχόλιο από τον Βασίλη Τσιάρτα.

«Την ελληνική σημαία πρέπει να την κρατάνε Έλληνες. Αδιαπραγμάτευτο», έγραψε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής στο twitter.

twitter

Απρίλιος 2018 – Αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Μετά τη ρατσιστική επίθεση στο προσφυγόπουλο, τον Απρίλιο του 2018 ο Βασίλης Τσιάρτας επανήλθε με νέες ομοφοβικές αναρτήσεις με αφορμή το σχέδιο αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια που είχε κατατεθεί στη Βουλή.

Και πάλι με ανάρτησή του στο Facebook έγραφε τα εξής εμετικά:

«Φυσικά και σεις οι διαφορετικοί έχετε τα ίδια δικαιώματα όπως όλοι μας. Το να θέλετε όμως να μας επιβάλετε μη φυσιολογικά ήθη, ανωμαλίες και παραλογισμούς πάει πολύ. Το ότι βρήκατε μια κυβέρνηση που έχει τα ίδια μυαλά με σας δε σημαίνει ότι θα τα αποδεχθούμε όλα. Θέλετε να αλλοιώσετε την Ελλάδα αλλά δε θα τα καταφέρετε όσο θα προκαλείτε και θα θέλετε να δημιουργήσετε αρρωστημένα πρότυπα. 
Φυσικά και τα παιδιά πρέπει όλα να έχουν στέγη, στοργή και αγάπη αλλά στα φυσιολογικά πλαίσια που όλοι γνωρίζουμε».

Ιούνιος 2020 - Νέα ομοφοβικό παραλήρημα κατά διαφήμισης σούπερ μάρκετ

Ο Βασίλης Τσιάρτας το τερμάτισε, πάντως, τον Ιούνιο του 2020 όταν τον ενόχλησε μια διαφήμιση μεγάλου σούπερ μάρκετ με αφορμή τη Γιορτή του Πατέρα.

Το σλόγκαν της διαφήμισης ήταν «Μπαμπάς είναι όλα αυτά που θέλεις και ακόμα περισσότερα» και η φωτογραφία έδειχνε έναν πατέρα αγκαλιά με την κόρη του η οποία του είχε κάνει ότι ήθελε βάζοντάς του κοκκαλάκια στα μαλλιά και βάφοντάς του το πρόσωπο.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, όμως, έκρινε ότι επρόκειτο περί χυδαιότητας.