Κύθηρα και Αντικύθηρα / Συνεχίζονται τα «περίεργα» περιστατικά - Σιωπή από την κυβέρνηση

Κύθηρα και Αντικύθηρα / Συνεχίζονται τα «περίεργα» περιστατικά - Σιωπή από την κυβέρνηση

«Πέπλο μυστηρίου» καλύπτει το τι έχει συμβεί με τους 35 πρόσφυγες και μετανάστες που αποβιβάστηκαν στα Αντικύθηρα το βράδυ της περασμένης Κυριακής, αλλά και την παρουσία πέντε τουρκικών αλιευτικών σκαφών που βρίσκονται αγκυροβολημένα, σε απόσταση 2 έως 3 ναυτικά μίλια από την ακτή  στα Κύθηρα.

Την παντελή απουσία ενημέρωσης από την κυβέρνηση καταγγέλλουν σε κοινή τους δήλωση οι τομέαρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός και Εθνικής Άμυνας Θοδωρής Δρίτσας. Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι αρμόδιες αρχές αποφεύγουν να απαντήσουν για την περίεργη «εξαφάνιση» των 35 προσφύγων και μεταναστών που αποβιβάστηκαν στα Αντικύθηρα την Κυριακή για έκτη συνεχόμενη μέρα, αλλά και για τα τουρκικά αλλιευτικά που αγκυροβόλησαν ανοιχτά των Κυθήρων.

Σε ανάρτησή του το τοπικό ενημερωτικό site «KYTHERANEWS» κάνει λόγο για 5 τουρκικά αλιευτικά που αγκυροβόλησαν για αρκετές ώρες, μόλις 2 ναυτικά μίλια νότια της παραλίας Μελιδόνι στα Κύθηρα, σύμφωνα και με το στίγμα που αποτυπώνεται στο marinetraffic.com.

Και ενώ η είδηση είναι γνωστή από το πρωί, δεν υπάρχει καμία ενημερωτική ανακοίνωση από το αρμόδιο υπουργείο και τον Υπουργό  Γιάννη Πλακιωτάκη. «Αντίθετα, συνεχίζεται το «πέπλο σιωπής» και για το σημερινό περιστατικό» σημειώνουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναρωτιούνται δεικτικά αν πιστεύει η κυβέρνηση, το αρμόδιο υπουργείο και ο υπουργός, ότι έχουν δικαίωμα να μην ενημερώνουν τους πολίτες και την ελληνική κοινωνία για τέτοιου είδους περιστατικά.

Αναλυτικά η κοινή δήλωση Τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:,

 «Θα υπάρξει επιτέλους επίσημη ενημέρωση για τα περίεργα περιστατικά που συνέβησαν και συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες σε Κύθηρα και Αντικύθηρα;»

«Μετά το πρόσφατο περιστατικό την Κυριακή (04/07/2021) με την περίεργη ‘’εξαφάνιση’’ 35 προσφύγων-μεταναστών από τα Αντικύθηρα και την παντελή απουσία ενημέρωσης από την Κυβέρνηση για έκτη συνεχόμενη μέρα για το τι πραγματικά συνέβη στο νησί, σήμερα, ένα ακόμα περίεργο περιστατικό αυτή τη φορά στο νησί των Κυθήρων, έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία και κυρίως τους επαγγελματίες ψαράδες.

Σε ανάρτησή του το τοπικό ενημερωτικό site «KYTHERANEWS» κάνει λόγο για 5 τουρκικά αλιευτικά που έχουν αγκυροβολήσει αρκετές ώρες τώρα, μόλις 2 ναυτικά μίλια νότια της παραλίας Μελιδόνι στα Κύθηρα, σύμφωνα και με το στίγμα που αποτυπώνεται στο marinetraffic.com.

Από το πρωί που έχει γίνει γνωστή αυτή η είδηση, δεν υπάρχει καμία ενημερωτική ανακοίνωση από το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη. Αντίθετα, συνεχίζεται το «πέπλο σιωπής» και για το σημερινό περιστατικό.

Αλήθεια, πιστεύει η Κυβέρνηση, το αρμόδιο Υπουργείο, ο Υπουργός, ότι έχουν δικαίωμα να μην ενημερώνουν τους πολίτες και την ελληνική κοινωνία για τέτοιου είδους περιστατικά; Θα αντιδράσει ο κ. Πλακιωτάκης, ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό; Περιμένουμε…!»