Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
ΕΛΣΤΑΤ / Εξ αρχής πολιτικές ανισότητας κατά της μεσαίας τάξης από Μητσοτάκη και ΝΔ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΛΣΤΑΤ / Εξ αρχής πολιτικές ανισότητας κατά της μεσαίας τάξης από Μητσοτάκη και ΝΔ

ΓΡΑΦΗΜΑ ΕΛΣΤΑΤ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ 2020
ΕΛΣΤΑΤ

Με τον πιο εύγλωττο τρόπο το γράφημα που συνοδεύει την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τους Δείκτες Οικονομικής Ανισότητας στην Ελλάδα καταγράφει την επίδραση της νεοφιλελεύθερης προσέγγισης στην οικονομική καθημερινότητα των πολιτών.

Από την εξέλιξη των τιμών του γραφήματος (που δηλώνει σαφώς ότι κάθε τιμή αφορά πρακτικά το προηγούμενο έτος), είναι σαφές ότι το 2019, πριν ακόμη την πανδημία covid-19, η επί έξι μήνες διακυβέρνηση από την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε ως εμφανές αποτέλεσμα όχι απλώς να διαγράψει το πρώτο εξάμηνο του έτους, αλλά με τις πολιτικές της ανέστρεψε συνολικά την θετική πορεία που επί τρία έτη διέγραφαν οι σχετικοί δείκτες, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Την αναλυτική έκθεση μπορείτε να δείτε στα συνημμένα έγγραφα.

Ακόμη πιο σαφές είναι το ποιοι πλήρωσαν από την τσέπη τους για να πάρουν το «κάτι τις» τους τα μεγάλα συμφέροντα, «με το καλημέρα», όπως με την αλλαγή της φορολόγησης ακίνητης περιουσίας. Όπως είναι σαφές σε άλλο γράφημα, η επιβάρυνση αφορά την μεσαία τάξη, που κατά τα άλλα υποστήριζε προεκλογικά ότι εξέφραζε και υπερασπιζόταν ο Κ. Μητσοτάκης και τη ΝΔ...

ΓΡΑΦΗΜΑ ΕΛΣΤΑΤ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ 2020
ΕΛΣΤΑΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL