Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Υπόθεση Γιακουμάκη / Διακόπηκε η δίκη για τις 6 Ιουλίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπόθεση Γιακουμάκη / Διακόπηκε η δίκη για τις 6 Ιουλίου

Δίκη Γιακουμάκη
EUROKINISSI

Διακόπηκε σήμερα η δίκη των οκτώ κατηγορουμένων σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί για περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με το epiruspost η διακοπή της δίκης έγινε λόγω σοβαρού και έκτακτου κωλύματος στην εισαγγελέα της έδρας ενώ ορίστηκε να συνεχιστεί στις 6 Ιουλίου.

Η αδερφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα είχε αναφέρει κατά την κατάθεση της στη δίκη ότι «αυτή τη στιγμή όλο αυτό μου είναι πολύ δύσκολο, γιατί έχασα τον αδερφό μου και δεν το έχω ξεπεράσει, ουσιαστικά έχασα και τους γονείς μου [...] Ίσως να έχω ξεχάσει κάποια πράγματα και δεν θέλω να αδικήσω κάποιον. Ξέρω ότι ο αδερφός μου αισθανόταν άβολα. Άκουσα πολλά περιστατικά που δεν ήταν αστεία».

Εκτίμησε πως δεν τους είχε μιλήσει ο Βαγγέλης για όσα βίωνε, γιατί έβλεπε πως ήταν μόνος του και υπήρχε ατιμωρησία και ανασφάλεια και δεν ήθελε να γίνουν χειρότερα τα πράγματα που βίωνε.

Πρόσθεσε ότι «είχα παγώσει και έκανα 3 μήνες να κοιμηθώ διαβάζοντας τί έπαθε ο αδερφός μου. Έκανα εικόνα όλα τα περιστατικά σε βάρος του αδερφού μου και ανατρίχιαζα».

Συμφοιτητές του Βαγγέλη Γιακουμάκη στην κατάθεση τους στο δικαστήριο ανέφεραν ότι «ο Βαγγέλης ήταν έναν καλοκάγαθο παιδί, ήρεμος και συζητήσιμος. Άξιζε να κάνεις παρέα μαζί του. Ήταν ένα παιδί που ήθελε να κάνει παρέα με όλα τα παιδιά, αλλά ήταν εγκλωβισμένος σε μία παρέα από την οποία προσπάθησε να απομακρυνθεί, αλλά ήταν πάντα γύρω του. Ήθελαν να κάνουν τις αποκαλούμενες πλάκες τους».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς ήταν η συμπεριφορά του Βαγγέλη απέναντι σε έναν από τους κατηγορούμενους, συμφοιτητή του είπε πως ήταν φοβισμένος απέναντί του γιατί έδειχνε επιθετική συμπεριφορά. «Η παρουσία του ήταν τόσο επιβλητική που στο εστιατόριο πήγαινε και καθόταν με το ζόρι μαζί με τον Βαγγέλη».

Αναφέρθηκε επίσης και το περιστατικό με την ντουλάπα, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να ζητά από τον μάρτυρα να δώσεις λεπτομέρειες και τον ίδιο να καταθέτει πως ο Βαγγέλης ήταν κλεισμένος στη ντουλάπα και τραγουδούσε για να τον βγάλουν έξω. «Θα μπορούσε να πάθει ασφυξία. Αυτό δεν ήταν καθόλου αστείο».

«Ερχόταν στο δωμάτιό μας ο Βαγγέλης, έκανε παρέα μαζί μας. Κάποια στιγμή είχε ανοιχτεί και μου είχε πει πως μία φορά τον είχαν δέσει και τον είχαν ξυρίσει με το ζόρι»

Τον Ιούλιο αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας στέλεχος της Γαλακτοκομικής Σχολής, καθώς υπήρξαν αρκετές αναφορές για καταγγελίες των συμβάντων, με τους υπεύθυνους να αδρανούν.

Έξι χρόνια μετά το θάνατο του 20χρονου, οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη περιμένουν τη δικαίωση για το γιο τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL