Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Μένιος Φουρθιώτης / Παραμένει στη φυλακή, απορρίφθηκε η προσφυγή του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μένιος Φουρθιώτης / Παραμένει στη φυλακή, απορρίφθηκε η προσφυγή του

Ο Μένιος Φουρθιώτης στον ανακριτή
(INTIME NEWS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Απορρίφθηκε από το δικαστικό συμβούλιο η προσφυγή του Μένιου Φουρθιώτη κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης, με αποτέλεσμα ο παρουσιαστής να παραμένει στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε την προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής του κράτησης, στην οποία προέβαλε μεταξύ άλλων και λόγους υγείας.

Ο προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού για σκηνοθετημένες εις βάρος του κατηγορίες προκειμένου να έχει αυξημένη αστυνομική προστασία, ζητούσε να αντικατασταθεί η κράτηση του με αποφυλάκιση υφ´ όρων.

Χθες ο Μένιος Φουρθιώτης παραιτήθηκε από την αίτησή του με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ που μείωσε τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία του είχαν διατεθεί για την προστασία του, πριν προφυλακιστεί, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Με την προσβαλλόμενη από 31.3.2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ έπαυσε η προσωπική φρούρηση του Μένιου Φουρθιώτη (4 αστυνομικοί, συνοδευτική μοτοσικλέτα με αστυνομικό και υπηρεσιακό αυτοκίνητο) και η φρούρηση της κατοικίας του, ενώ παρέμεινε η φρούρηση των χώρων εργασίας του.

Στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια η πάρεδρος Χριστιάνα Μπολόφη) ήταν σήμερα προσδιορισμένη να συζητηθεί η εν λόγω αίτηση του Μένιου Φουρθιώτη. Όμως, ο παρουσιαστής, μέσω του συνηγόρου του Πάνου Λαζαράτου, παραιτήθηκε από το ένδικο μέσο που είχε καταθέσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL