Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Εργασιακό νομοσχέδιο / Έκριναν παράνομη την απεργία των ναυτεργατών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εργασιακό νομοσχέδιο / Έκριναν παράνομη την απεργία των ναυτεργατών

Δεμένο πλοίο
EUROKINISSI

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά (αρ.απόφασης 544/2021) η αυριανή νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που έχουν εξαγγείλει τα 13 ναυτεργατικά σωματεία, αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Πρόκειται για την τρίτη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που οι ακτοπλόοι προσφεύγουν κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ και στις δύο προηγούμενες το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων, η απεργία θα ξεκινήσει από τις 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Η η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) απεύθυνε κάλεσμα στους ναυτεργάτες να πλαισιώσουν τη συγκέντρωση της στο λιμάνι του Πειραιά έξω από το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «BLUE STAR PAROS». «Καλούμε τα μέλη μας και ευρύτερα τους ναυτεργάτες μέσα στα ίδια τα καράβια να δώσουν από κοινού τον αγώνα με τις απεργιακές φρουρές σε κάθε πλοίο και λιμάνι της χώρας, να αποκρούσουν και να συντρίψουν την επιχείρηση υπονόμευσης της απεργίας μας».

Σε νεότερη ανακοίνωση της μάλιστα υπογραμμίζει ότι «το δίκιο του αγώνα κρίνεται στους καταπέλτες των πλοίων και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων» απευθύνοντας κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στις 10 π.μ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Σε περιφρούρηση της απεργίας στα πλοία, καλούν τα 12 σωματεία της ΠΝΟ

Κοινή ανακοίνωση μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου εξέδωσαν τα 12 ναυτεργατικά σωματεία της ΠΝΟ απευθύνοντας κάλεσμα για περιφρούριση της απεργίας; «να μην λείψει κανείς από την περιφρούρηση της αυριανής απεργίας, όλοι στους καταπέλτες των πλοίων».

Όπως τονίζουν τα σωματεία «ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου, στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, δεν θα κριθεί σε καμία αίθουσα δικαστηρίου».

Πρόκειται για τα σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων - Θαλαμηπόλων, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων, της Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Οικονομικών Αξιωματικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών ΜΕΚ Ε.Ν, της Πανελλήνιας Ένωσης Φροντιστών, της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Τροφοδοσίας, της Πανελλήνιας Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων - Κυβερνητών και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών M/S - Π/Κ - Ο/Γ

Οι διοικήσεις των σωματείων στην κοινή ανακοίνωση τους υπογραμμίζουν ότι «στο μακρύ κατάλογο των εκβιαστικών μεθοδεύσεων των εφοπλιστών και των επαίσχυντων αποφάσεων των Πρωτοδικείου Πειραιά, όπως και η σημερινή, που έκρινε την απεργία των ναυτεργατών στις 16 Ιούνη παράνομη, απαντάμε ότι θα κουρελιαστούν στους καταπέλτες των πλοίων, από την μαζική - μαχητική συμμετοχή, των ναυτεργατών και στην αλληλεγγύη των εργαζομένων».

Καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 10 το πρωί και σε προσυγκέντρωση στις 5 το πρωί.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL