Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.0°C
0 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.3°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C15.7°C
0 BF 67%
Πανελλαδικές / Κανονικά οι εξετάσεις και η απεργία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανελλαδικές / Κανονικά οι εξετάσεις και η απεργία

Πανελλαδικές 2021
(EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)

Κανονικά θα διεξαχθούν αύριο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς δεν τίθεται θέμα απεργίας ή συμμετοχής των καθηγητών στην αυριανή απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα με απόφαση της Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διευκρινίζει ότι εξαιρούνται από την απεργία στις 16/6 όσοι εκπαιδευτικοί εμπλέκονται με τις Πανελλαδικές.

Πιο συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Από την προηγούμενη εβδομάδα η ΟΛΜΕ είχε ήδη υποβάλλει αίτημα προς την ΑΔΕΔΥ για εξαίρεση των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την 24ωρη απεργία, προκειμένου να μη διαταραχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Παρά το περίσσευμα ευθύνης και αίσθηση καθήκοντος που επέδειξε η ΟΛΜΕ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προσέφυγε σε κατεπείγουσα αγωγή κατά των καλούντων στην 24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη, επικαλούμενη τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο Νίκος Φίλης σχολιάζοντας την κίνηση αυτή της Νίκης Κεραμέως σημείωσε ότι πρόκειται για μία επικοινωνιακού τύπου στρατηγική καθώς « η υπουργός Παιδείας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά μιας ανύπαρκτης απεργίας της ΟΛΜΕ, για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς».

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση βρίσκεται «στριμωγμένη από την πολιτική της και δίνει μάχες με αόρατους εχθρούς.

Και συνεχίζει ο Νίκος Φίλης υπογραμμίζοντας ότι η Νίκη Κεραμέως «γνώριζε, το παραδέχεται άλλωστε η ίδια, ότι η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει να εξαιρεθούν οι καθηγητές από την αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά πριν μια βδομάδα, με μεγάλη πλειοψηφία, η ΟΛΜΕ είχε αποφασίσει να μην γίνει απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, προκειμένου -φυσικά- αυτές να γίνουν κανονικά. Και είναι προφανές ότι θα γίνουν».

«Το εργατικό - λαϊκό κίνημα, διαθέτει δημοκρατικό ήθος, περίσσευμα ευθύνης και αίσθηση καθήκοντος. Αύριο και οι Πανελλήνιες θα διεξαχθούν και ο ελληνικός λαός θα δώσει με τις κινητοποιήσεις του απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο Μητσοτάκη – Χατζηδάκη» καταλήγει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL