Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Εργασιακό νομοσχέδιο / Νέα 24ωρη απεργία στις 16 Ιουνίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εργασιακό νομοσχέδιο / Νέα 24ωρη απεργία στις 16 Ιουνίου

απεργία
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Νέα δυναμική απάντηση στις αντεργατικές αποφάσεις της κυβέρνησης που καταργεί το οκτάωρο και υποσκάπτει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ετοιμάζονται να δώσουν χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου – ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Η ΑΔΕΔΥ, η οποία διοργανώνει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος. «Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί!» υπογραμμίζει.

Σημειώνεται ότι αρχικά η ΑΔΕΔΥ είχε εξαγγείλει στάση εργασίας. Άλλαξε ωστόσο την απόφασή της και προκήρυξε 24ωρη απεργία, αφού έλαβε υπόψη της - όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της - τις προτάσεις-αποφάσεις Ομοσπονδιών και Νομαρχιακών Τμημάτων.

Στάση εργασίας από την ΓΣΕΕ την Τετάρτη και συλλαλητήριο την Τετάρτη στις 16:00 στο Σύνταγμα αποφάσισε η Εκτελεστική της Επιτροπή, όπως και την στήριξη των πρωτοβουλιών  των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών.

24ωρη απεργία από το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας

Το απόγευμα της Δευτέρας κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας αποφάσισε την μετατροπή της στάσης εργασίας που είχε εξαγγείλει, σε 24ωρη απεργία, την Τετάρτη 16 Ιουνίου και συλλαλητήριο, στις 18:00 στην πλ. Συντάγματος, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με το ΕΚΑ, το νομοσχέδιο αντί να βελτιώνεται έστω και σε κάποια άρθρα, μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επιθετικό. «Αυτό το νομοσχέδιο δε διορθώνεται, αποσύρεται» σημειώνει χαρακτηριστικά. Παράλληλα ενημερώνει ότι  στηρίζει κάθε απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων αυτού του διημέρου.

ΠΟΕΔΗΝ: Συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 16/6

Μετά από διαβούλευση με τους επικεφαλής των παρατάξεων με ομόφωνη απόφαση καταλήξαμε ότι η κινητοποίηση την Τετάρτη 16/6/2021 μεταφέρεται την Τετάρτη 23/6/2021.

Επίσης το Γενικό Συμβούλιο την Πέμπτη 17/6/2021 μεταφέρεται την Πέμπτη 24/6/2021.

Την Τετάρτη 16/6/2021 συμμετέχουμε μαζικά, αποφασιστικά στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και στη Συγκέντρωση 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος για την απόσυρση του Νομοσχεδίου που κατεδαφίζει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Νέα 24ωρη απεργία στις 16 Ιουνίου από τους ναυτεργάτες

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Τετάρτη 16 Ιουνίου  και από τις 00:01 τα ξημερώματα έως τις  24:00 τα μεσάνυχτα, εξήγγειλαν τα 13 ναυτεργατικά σωματεία, με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εναντίον της κινητοποίησης θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο Πειραιά ο Σύνδεσμος των Ακτοπλόων(ΣΕΕΝ), η συζήτηση των οποίων αναμένεται να προσδιοριστεί πιθανότατα αύριο το πρωί.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου, την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την κατάργηση του νόμου για τις οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων, ζητούν με ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων  της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, της Πανελλήνιας Ένωση Μηχανικών Μ.Ε.Κ. Ε.Ν, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Οικονομικών Αξιωματικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων-Θαλαμηπόλων, της Πανελλήνιας Ένωσης Φροντιστών, της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Τροφοδοσίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Πρακτικών Πλοιάρχων & Κυβερνητών και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών M/S,Π/Κ & Ο/Γ Μικρών Αποστάσεων.

«Το δίκιο του αγώνα κρίνεται στους καταπέλτες των πλοίων και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) η οποία συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στις 10 π.μ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

«Κυβέρνηση - κεφάλαιο επιχειρούν ένα στρατηγικό χτύπημα συντριβής των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού(ΠΕΝΕΝ) ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την κατάργηση των  νόμων 4150/2013,4714/2020, 2687/1953, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016) μέτρα στήριξης των ανέργων, αύξηση των επιδομάτων και επιμήκυνση του χρόνου ανεργίας.  Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση στις 5:30 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

*φωτογραφία αρχείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL