Τουρισμός / Οδύσσεια για τους Βαλκάνιους οι διακοπές στη Βόρεια Ελλάδα

Τουρισμός / Οδύσσεια για τους Βαλκάνιους οι διακοπές στη Βόρεια Ελλάδα

«Με τις μέχρι στιγμή κρατήσεις, το φετινό καλοκαίρι μπορεί να αποδειχτεί χειρότερο και από το περσινό» είπε στην ΑΥΓΗ ξενοδόχος της Χαλκιδικής. Παράλληλα, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το ότι η κυβέρνηση δεν φρόντισε να διευκολύνει τον οδικό τουρισμό, που είναι ο βασικός πυλώνας στον βορειοελλαδικό χώρο.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους τόσο της Χαλκιδικής όσο και άλλων τουριστικών προορισμών στη Βόρεια Ελλάδα (Πιερία, Καβάλα, Θάσο κ.ά.), οι πληρότητες για τον Ιούνιο είναι αστείες, αφού δεν ξεπερνούν το 10% έως 15% και οι επιχειρηματίες ελπίζουν πως η απογοητευτική αυτή εικόνα θα αλλάξει προς τα τέλη του μήνα. Επίσης, όπως σημειώνουν, ελάχιστες κρατήσεις γίνονται με προκαταβολές και, όπως λένε οι ξενοδόχοι, μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχουν ακυρώσεις, κάτι που είδαν να συμβαίνει και με τους Σέρβους τουρίστες.

Τεράστιο το κόστος των PCR tests

Δύο, όπως λένε, είναι οι αποτρεπτικοί παράγοντες για να έρθουν για ολιγοήμερες διακοπές στις παραλίες του βορειοελλαδικού χώρου: α) η τεράστια ταλαιπωρία που θα υποστούν στους μεθοριακούς σταθμούς (σ.σ.: το τελωνείο των Ευζώνων συνεχίζει να κλείνει στις 11 το βράδυ), β) το σημαντικό οικονομικό κόστος, της τάξης των 700 έως 800 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια, για τα PCR tests που απαιτούνται τόσο για την είσοδό τους στη χώρα μας όσο και για να επιστρέψουν στη Σερβία. Οι ίδιοι λόγοι βέβαια ισχύουν και για όλους τους Βαλκάνιους τουρίστες, που επίσης δεν δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον να επισκεφθούν για τις διακοπές τους τη χώρα μας. Στάση αναμονής τηρούν και οι Ρώσοι τουρίστες εξαιτίας του ότι δεν υπάρχουν ακόμη απευθείας πτήσεις από Μόσχα για Θεσσαλονίκη, θέμα που αναμένεται να λυθεί εντός του Ιουνίου.

Μάλαμα: Να σταματήσει η καταστροφή του οδικού τουρισμού

«Να εφαρμόσει ο κ. Θεοχάρης τις συστάσεις της Κομισιόν και να σταματήσει η κυβέρνηση να καταστρέφει τον οδικό τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας» δήλωσε χθες η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε την κυβέρνηση να δέχεται και τα τεστ αντιγόνου και να συντονιστεί με την Ε.Ε. για τα διαγνωστικά τεστ στα παιδιά. Ζήτησε επίσης ο μεθοριακός σταθμός των Ευζώνων να είναι ανοιχτός και τα βράδια, αλλά και να επαναλειτουργήσουν πλήρως οι σταθμοί της Νυμφαίας, της Δοϊράνης, του Ορμένιου και της Κακαβιάς.